Dodelan za prihodnjo sezono

Aktualno

Dve leti po predstavitvi modela 999 se je Ducati odločil, da je čas za njegovo prenovo. Superšportnik se v modelnem letu 2005 ponaša z nekaterimi tehničnimi izboljšavami, ki so rezultat testiranj na dirkalnih stezah. Novi…

Dve leti po predstavitvi modela 999 se je Ducati odločil, da je čas za njegovo prenovo. Superšportnik se v modelnem letu 2005 ponaša z nekaterimi tehničnimi izboljšavami, ki so rezultat testiranj na dirkalnih stezah.

Novi ducati 999 se ponaša z inovativno aluminijasto dvojno zadnjo nihajno roko, skoraj popolno repliko z dirkalnega motocikla. Spremembe obsegajo še nekoliko zajetnejši sprednji del oklepa brez zgornjih zračnih rež, oklep iz nanovo razvitih plastičnih polimerov pa je v primerjav z letošnjim lažji za okoli 1 kg, sprednji smerniki pa so sedaj v prid boljši aerodinamiki vdelani v vzvratna ogledala.

Zavorni sistem Superbike Brembo zajema dva diska premera 320 mm na sprednjem kolesu ter disk premera 240 mm zadaj. Sprednje zavorne čeljusti s trojnim mostičkom obljubljajo izjemno učinkovito zaviranje, vsak izmed batkov premera 34 mm pa je opremljen s svojo zavorno ploščico. Model 999 se ponaša s popolnoma nastavljivim vzmetenjem Showa spredaj in zadaj, medtem ko je pri 999s vzmetenje znamke Öhlins.