Pridobljena samozavest

Aktualno, Novosti

Novembra bo Porsche predstavil novega boxsterja z zmogljivejšim motorjem in spremenjeno optiko. Avtomobil bo skušal zadržati svojo priljubljenost v naraščajočem segmentu roadster-jev in kot prvi ponuja zračno blazino za zaščito glav potnikov. 2.7-litrski šestvaljnik po…

Novembra bo Porsche predstavil novega boxsterja z zmogljivejšim motorjem in spremenjeno optiko. Avtomobil bo skušal zadržati svojo priljubljenost v naraščajočem segmentu roadster-jev in kot prvi ponuja zračno blazino za zaščito glav potnikov. 2.7-litrski šestvaljnik po novem zmore 240 KM, hkrati pa bo na ceste zapeljala tudi zmogljivejša različica boxster S.

Zmogljivejša motorja

Boxster S po novem zmore 206 kW/ 280 KM, kar je za dvajset KM več kot prej, medtem ko je delovna prostornina motorja ostala pri 3,2 l. Izboljšane vozne zmogljivosti se kažejo predv-sem pri pospeševenju do hitrosti sto km/h, boxster S za to potrebuje 5,5, običajna različica s 240 KM (12 KM več kot prej) pa 6,2 s. Slednji zmore 256 km/h najvišje hitrosti, boxster S pa 268 km/h. Moč se na zadnji kolesni par prenaša prek optimiranega petstopenjskega pri navadnem boxsterju oziroma šeststopenjskega ročnega menjalnika pri boxsterju S. Pri obeh je mogoče za doplačilo izbrati petstopenjsko avtomatiko tiptronic S.

Zunanjost v stilu 911

Na zunaj novega porschejevega roadsterja od predhodnika ločimo po večjih kolesih s širšim kolotekom in sprednjemu delu z ločenimi okroglimi žarometi in meglenkami v stilu modela 911. Bok novinca krasijo večje zračne odprtine pred zadnjimi kolesi. Novinec se ponaša z bogato aktivno in pasivno varnostjo in prenovljeno potniško kabino. Vozniki bodo veseli predvsem krajše in natančnejše prestavne ročice.