Številčna družina v Parizu

Aktualno

Na Peugeotovem razstavnem prostoru pariškega avtomobilskega salona se bo bohotilo nič manj kot 52 avtomobilov. Poleg simpatičnega 1007, ki bo tam doživel prvo javno predstavitev, bodo obiskovalce privabljala vznemirljiva konceptna vozila, med njimi zmogljivi 907…

Na Peugeotovem razstavnem prostoru pariškega avtomobilskega salona se bo bohotilo nič manj kot 52 avtomobilov. Poleg simpatičnega 1007, ki bo tam doživel prvo javno predstavitev, bodo obiskovalce privabljala vznemirljiva konceptna vozila, med njimi zmogljivi 907 GT, ki ga poganja šestlitrski dvanajstvaljnik.

907 GT

Avtomobil predstavlja tisto, kar pri Peugeotu razumejo kot ultimativni »gran turismo«. Pod dolgim pokrovom motorja se iskri kar 500 KM, ki se na kolesa prenašajo s pomočjo šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika. Pod karoserijo, izdelano iz karbonskih vlaken, najdemo funkcionalno in hkrati prestižno potniško kabino, kjer ne manjka lesa, usnja in alcantare.

Quark

Vse višje cene nafte silijo proizvajalce k razvoju avtomobilov z alternativnim pogonom. Peugeot se pridružuje klubu pristašev tehnologije gorivnih celic s konceptnim vozilom za prosti čas, imenovanem quark. Poganjajo ga štirje električni motorji, ki se nahajajo v vsakem od koles. Domet 2,38 m dolgega in 1,5 m širokega quarka znaša malce čez 120 km.

1007 RC

Novi malček 1007 je še pred začetkom prodaje dobil športnega bratca, ki sliši na ime 1007 RC. Njegov športni karakter zaznamuje 140 konjskih sil, zapakiranih v majhno, a strupeno zunanjost. Nadeli so mu 18-palčna aluminijasta kolesa in ga prebarvali v črno barvo. Črnina prevladuje tudi v notranjosti, oblečeni v usnje in alcantaro. Serijska proizvodnja ostaja vprašljiva.

607

Limuzinski 607 je doživel nekaj stilističnih in tehničnih izboljšav, najpomembnejši je vsekakor novi šestvaljni dizelski agregat s filtrom sajastih delcev. 2.7-litrski HDi zmore 204 KM, Peugeot pa ga je razvil v sodelovanju s Fordom.