Začinjeni malček

Kia, Testi

Korejske avtomobilske znamke so v zadnjih letih v vzponu, o tem ni dvoma. Minili so časi cenenih avtomobilov z vzhoda, Hyundai je na primer pred dvemi leti v segmentu B predstavil model getz, ki je…

Korejske avtomobilske znamke so v zadnjih letih v vzponu, o tem ni dvoma. Minili so časi cenenih avtomobilov z vzhoda, Hyundai je na primer pred dvemi leti v segmentu B predstavil model getz, ki je tako kakovostno, kot (žal) tudi cenovno povsem na ravni evropskih tekmecev. Kia, ki je v večinski lasti Hyundaija, je enako v segmentu A letos storila s picantom. Preizkusili smo najbogatejši in najdražji model, picanto 1,1 EX spicy s klimo.

Sveža oblika v kričečih ali umirjenih barvah

Kia picanto vnaša oblikovno svežino v segment avtomobilov, v katerem ključno vlogo igra prostornost avtomobila in ne oblika. Kiinim oblikovalcem je uspelo oboje, saj picanto s svojimi mehkimi, zaobljenimi robovi uspešno skriva navpične boke in zadnji del avtomobila. Sprednji del zaznamuje izrazita ovalna maska z navpičnimi režami za zajem hladilnega zraka in velikim hišnim znakom v sredini, obdajajo pa jo žarometi trapezoidne oblike. Boki so v primerjavi s stranskimi stekli razmeroma visoki, še posebej na zadnjih bočnih vratih, kar daje picantu dinamičen značaj. Le-tega zaokrožuje spojler na vrhu prtljažnih vrat in v najbogatejšem paketu opreme tudi serijsko vgrajena platišča iz lahke litine premera 15 palcev, potisnjena v skrajne kote karoserije. Picanto je na voljo v devetih barvah, med katerimi je mogoče izbirati tako bolj umirjene kot tudi izrazite in bolj izstopajoče barvne odtenke.

Prostorna potniška kabina, skromen prtljažnik

Ob 3,5 metra zunanje dolžine je medosna razdalja z 237 cm radodarno odmerjena, kar pomeni prostorno potniško kabino. Na sprednjih sedežih je dovolj prostora v višino in zaradi zadostnega vzdolžnega pomika sedežev tudi v dolžino, za ta avtomobilski razred pa je prostornost solidna tudi po širini. Na zadnji sedežni klopi je dovolj prostora za glave potnikov, ob povprečno raščenemu vozniku na sprednjem sedežu pa je tudi dovolj prostora za kolena. Izrazita prostornost v potniški kabini pa se picantu pozna v prtljažnem prostoru, ki v osnovi s predalom namesto rezervnega kolesa v dnu vred meri skromnih 157 litrov, ob podrtih zadnjih sedežih pa 882 litrov. S 35 litri je majhen tudi rezervoar za gorivo, zato pa picanto navduši s številnimi uporabnimi odlagalnimi mesti za drobnarije.

Solidna izdelava in bogata oprema

Armaturna plošča je izdelana iz kvalitetne, a na otip trde plastike. Nekoliko preveč plastično delujejo sicer pregledni merilniki, monotonijo sredinske konzole pa razbijajo vložki v barvi aluminija. Stikala so velika in lahko dosegljiva, prav tako tudi okrogli gumbi za uravnavanje prezračevanja. Sedeži in obloge vrat se ponašajo s kombinacijo kvalitetnega sivega blaga in blaga v barvi karoserije, sicer pa najbogatejša stopnja opreme pomeni temeljito opremljen avtomobil, saj med drugim obsega klimatsko napravo, električni pomik vseh štirih stekel in vzvratnih ogledal, usnje na volanu in prestavni ročici, luči za meglo spredaj ter že omenjena platišča iz lahke litine, s področja varnosti pa štiri zračne blazine in protiblokirni zavorni sistem ABS.

Motor navduši s prožnostjo v nižjih vrtljajih

Samo v kombinaciji z najbogatejšo opremo se pod motornim pokrovom vrti 1,1-litrski bencinski motor, ki je poganjal tudi testnega picanta, sicer pa za pogon skrbi litrski pogonski agregat. Štirivaljnik iz 1,1 litra delovne prostornine razvije največjo moč 65 KM pri 5.500 vrtljajih na minuto, njegova triventilska zasnova z eno odmično gredjo pa omogoča ugodno krivuljo navora, vrh 94 Nm doseže že pri 2.800 vrtljajih na minuto. Manj mu prija priganjanje v višje vrtljaje, kjer postane tudi precej glasen. V nižjih obratih je dovolj prožen in uglajen, na testu pa je poraba znašala 5,1 litra bencina na sto kilometrov.

Dinamične vozne lastnosti in dobra lega na cesti

Poskočnost picantu poleg nizke teže 852 kg zagotavlja tudi natančen petstopenjski menjalnik s kratkimi prvimi tremi prestavami, pospešek do številke sto na merilniku hitrosti pa traja dobrih 15 sekund. Podvozje z McPhersonovimi vzmetnimi nogami spredaj in poltogo premo zadaj omogoča zanesljivo lego na cesti, k dinamičnim voznim lastnostim pa veliko prispeva tudi natančen, izrazito odziven in neposreden volan. Končna hitrost je s 154 kilometri na uro dovolj visoka, picanta pa utrudijo predvsem daljši klanci na avtocesti, kar je še posebej občutno pri bolj obremenjenem avtomobilu.

Picanto je na cenovni ravni za razred večjih avtomobilov

Kia picanto je torej tako oblikovno, tehnično kot tudi po voznih lastnostih povsem enakovreden tekmec če že ne drobec pred konkurenti. Žal je tako tudi pri ceni, ki je z 2,57 milijona tolarjev za različico picanto 1,1 EX spicy s klimo prav nesramno pekoče popoprana. Najcenejši in skoraj do kraja oskubljen picanto je sicer na voljo že za 1,68 milijona tolarjev, medtem ko spodobno opremljen Kiin malček že preseže 2 milijona tolarjev. To pa je veliko denarja, saj za to vsoto dobite že za številko večji avtomobil s primerljivo opremo in motorjem.

Foto: Miloš Milač