Jeseni novi swift

Aktualno, Novosti

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo Suzuki na svojem razstavnem prostoru predstavil novega malčka swift. Avtomobil se oblikovno zgleduje po konceptnem vozilu concept-S, v Sloveniji pa bo po napovedih na voljo od sredine novembra dalje….

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo Suzuki na svojem razstavnem prostoru predstavil novega malčka swift. Avtomobil se oblikovno zgleduje po konceptnem vozilu concept-S, v Sloveniji pa bo po napovedih na voljo od sredine novembra dalje.

Trije motorji in trije menjalniki

Novi swift v dolžino meri 3,70 metra, v širino 1,69 metra in višino 1,50 metra, medosna razdalja pa znaša 2,39 metra. Na voljo bo s tremi bencinskimi motorji, dvema bencinskima in enim dizelskim. 1,3-litrski bencinski motor razvije največjo moč 91 KM in 114 Nm navora, 1,5-litrski motor pa 102 KM in 133 Nm navora. Turbodizel s prostornino 1,3 litra pa razvije največjo moč 70 KM pri 4.000 vrtljajih in največji navor170 Nm pri 2.000 vrtljajih na minuto. Na voljo so prav tako trije menjalniki, petstopenjski ročni ali štiri oziroma petstopenjski avtomatski menjalnik. Štiristopenjska avtomatika je na voljo z močnejšim bencinskim, petstopenjski avtomatski menjalnik pa v kombinaciji z dizelskim motorjem.

Osnovni swift za 1,7 milijona, solidno opremljen pa pod dva milijona tolarjev

Novi swift bo po besedah zastopnika za Suzuki, podjetja Suzuki Odar, na našem trgu že v sredini novembra. Z novim letom bo stekla prodaja tudi v večjih količinah, načrti za leto 2005 namreč znašajo 500 swiftov. Cena osnovnega modela naj ne bi presegala 1,7 milijona tolarjev, medtem ko naj bi po napovedih solidno opremljen swift s klimo in ABS stal ugodnih 1,9 milijona tolarjev.