V Parizu nova sonata

Aktualno

Hyundai bo v srednjem razredu že prihodnje leto močnejši. Prihaja namreč nova sonata, ki bo svojo premiero doživela na avtomobilskem salonu v Parizu, postregla pa bo s svežo zunanjostjo, udobnejšo notranjostjo novimi motorji. Neuradne fotografije kažejo…

Hyundai bo v srednjem razredu že prihodnje leto močnejši. Prihaja namreč nova sonata, ki bo svojo premiero doživela na avtomobilskem salonu v Parizu, postregla pa bo s svežo zunanjostjo, udobnejšo notranjostjo novimi motorji.

Neuradne fotografije kažejo ostrejše poteze karoserije, kot smo jih bili pri korejski znamki vajeni doslej. Sprednji del krasijo skoraj pravokotni žarometi, večje odprtine za zajem zraka in maska motorja ostrejših linij. Zgodba se za kupejevsko zaobljeno strešno linijo konča na rahlo privzdignjenem zadku z markantnimi lučmi. Sonata je v dolžino zrasla za šest centimerov in meri 4,8 m, od tega gredo v prid medosju le trije centimetri. Motorno osnovo predstavlja dvolitrski štirivaljnik s 143 KM, na voljo pa bosta še 2.4-litrski agregat s 165 KM in novi 3.3-litrski V6, ki bo zmogel 229 KM. Dizelska ponudba v obliki 2.2-litrskega štirivaljnika je napovedana za leto 2006, takrat pa naj bi kupci lahko izbrali tudi kombijevsko različico.