Terenski naskok na staro celino

Aktualno

Poleg evropske različice roadsterja 350 Z in novega pathfinderja bo Nissan v Parizu obelodanil še dve terenski vozili, murana, ki je že leto dni naprodaj v ZDA in prenovljenega patrola, ki bosta še okrepila prisotnost…

Poleg evropske različice roadsterja 350 Z in novega pathfinderja bo Nissan v Parizu obelodanil še dve terenski vozili, murana, ki je že leto dni naprodaj v ZDA in prenovljenega patrola, ki bosta še okrepila prisotnost Nissana v segmentu terenskih vozil.

Po letu dni na staro celino

Prva novost je terenec murano, ki ga v ZDA ponujajo že od lanskega leta, evropska različica pa se od ameriške razlikuje po več kot 1.600 večjih in manjših modifikacijah. Avtomobil sodi v tako imenovano kategorijo crossover, torej med »mehke« terence. Poganjal ga bo 3.5-litrski V6 s 235 KM, na voljo pa bo izključno s samodejnim menjalnikom CVT. Že osnovna različica naj bi bila bogato opremljena, med drugim z DVD navigacijo, zmogljivim avdio sistemom, ksenonskimi žarometi in usnjenim oblazinjem. Na evropskem trgu ga pričakujemo spomladi prihodnje leto.

Izčrpna prenova patrola

Že letos pa nas bodo pri Nissanu razveselili s prenovljenim patrolom, na katerem naj bi bilo res veliko novega. Poleg novega sprednjega in zadnjega dela ima patrol odslej tudi stranske stopnice, prijaznejšo in udobnejšo notranjost ter prenovljeni trilitrski turbodizel s 160 KM in 380 Nm največjega navora.