Nova pot z obujenim imenom

Aktualno, Novosti

Nissan razširja svojo paleto štirikolesno gnanih avtomobilov s SUV-om pathfinder, ki ga je oblikovno navdihnil koncept dunehawk. Pathfinder je sicer že dobro znan v Ameriki, septembra pa bo v Parizu predstavljen tudi evropskemu okusu prilagojen…

Nissan razširja svojo paleto štirikolesno gnanih avtomobilov s SUV-om pathfinder, ki ga je oblikovno navdihnil koncept dunehawk. Pathfinder je sicer že dobro znan v Ameriki, septembra pa bo v Parizu predstavljen tudi evropskemu okusu prilagojen pathfinder, ki bo na trg zapeljal v začetku prihodnjega leta.

Prostorna notranjost s sedmimi sedeži

V potniški kabini so nameščene tri vrste sedežev, zadnji dve pa je mogoče popolno sklopiti in tako ustvariti velik prtljažni prostor. Sicer pa je notranjost zelo prilagodljiva, sedeže je namreč mogoče namestiti v skupaj 64 načinov. Za tretjo vrsto sedežev je še vedno eden izmed največjih prtljažnih prostorov v razredu, namesto celotnih vrat prtljažnega prostora pa je mogoče odpreti samo zadnje steklo.

Štirikolesni pogon znan že iz X-traila

Za pogon skrbi nov Nissanov 2,5-litrski turbodizelski motor iz družine YD, ki se ponaša z drugo generacijo vbrizga goriva po sistemu skupnega voda. Moč se na vsa štiri kolesa prenaša preko avtomatskega menjalnika in štirikolesnega pogona all-mode, slednji je znan že iz X-traila. Sicer pa je pathfinder opremljen še s kamero za pomoč pri parkiranju in pametnim ključem, dodatno pa si bo mogoče omisliti še ksenonske žaromete, usnjeno notranjost in ločeno klimatsko napravo za zadnji del vozila.