Peti avtomobil je enoprostorec

Aktualno, Novosti

Mazda5, srednje velik enoprostorec, je peti avtomobil nove generacije mazdinih avtomobilov. Premierno bo avtomobil predstavljen na avtomobilskem salonu v Parizu, takrat pa bo na voljo tudi več podatkov. Šest ali sedem sedežev Mazda5 izpolnjuje obljubo…

Mazda5, srednje velik enoprostorec, je peti avtomobil nove generacije mazdinih avtomobilov. Premierno bo avtomobil predstavljen na avtomobilskem salonu v Parizu, takrat pa bo na voljo tudi več podatkov.

Šest ali sedem sedežev

Mazda5 izpolnjuje obljubo po srednje velikem enoprostorcu, ki jo je letos spomladi na ženevskem avtomobilskem salonu dal koncept MX-flexa. Avtomobil se ponaša s prilagodljivo notranjostjo po edinstvenem sistemu ‘6 + ena’, kar pomeni sedem sedežev potniški kabini oziroma šest sedežev in dodaten prtljažni prostor.

Dinamična oblika z dvojimi drsnimi vrati

Mazda5 nadaljuje Mazdino ‘zoom-zoom’ generacijo, saj jo podobno kot modele 6, 3, 2 in RX-8 zaznamujejo značilne hišne oblikovalske poteze moderne dobe. Sveža zunanja podoba s po enimi drsnimi vrati na vsaki strani deluje skladno in privlačno, obenem pa mazda5 obljublja tudi dinamične vozne zmogljivosti, podobne osebnemu avtomobilu. Sprva bodo na voljo trije motorji, dva bencinska in en turbodizel z vbrizgavanjem goriva po sistemu skupnega voda.