Osvežena vectra in signum

Aktualno

Vectra in signum v novo modelno leto vstopata tehnično oplemenitena. Vse različice z V6 motorjem so odslej serijsko opremljene s podvozjem IDS Plus, za vse modele z 1.9 CDTI motorjem pa je novost šeststopenjski samodejni…

Vectra in signum v novo modelno leto vstopata tehnično oplemenitena. Vse različice z V6 motorjem so odslej serijsko opremljene s podvozjem IDS Plus, za vse modele z 1.9 CDTI motorjem pa je novost šeststopenjski samodejni mejalnik s funkcijo ročnega pretikanja. Na slovenskem trgu bosta v ponudbi tudi dva nova modela: edition in petvratna vectra z vsemi nivoji opreme od Essentie do Cosmo.

Prilagodljive zavorne luči

Prvič se v vectri in signumu predstavljajo prilagodljive zavorne luči, ki so del standardne opreme za vse modele. V primeru, da pride do hitrega zaviranja (nad hitrostjo 10 km/h), se zavorne luči močneje osvetlijo in tako poskrbijo za večjo varnost. Opel je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je to tehnologijo že uvedel v vozila srednjega razreda. V vectri in signumu je odslej za doplačilo na voljo tudi sistem samodejnega vklopa žarometov (ALC), ki se v temnejšem okolju kot so predori in parkirne hiše ter ob prehod dneva v večer samodejno vklopijo.

Novi vectra Edition in petvratna vectra

Model Edition, ki bo na voljo v štirivratni in karavanski izvedbi, ponuja športni izgled in obsežno serijsko opremo, ki med drugim vključuje samodejno klimatsko napravo, CD radio in usnjen volanski obroč. Zunanjost zaznamujejo odbijač z velikimi zračnimi odprtinami, okrogli meglenki, temno obarvana žarometa in zadnji luči, 16-palčna lahko metalna platišča in notranji dekor iz aluminija. Na slovenski trg tokrat prihaja tudi običajna petvratna različica vectre, ki je bila doslej na voljo le v športni GTS izvedbi in bo v ponudbi z vsemi nivoji opreme (Essentia, Comfort, Elegance in Cosmo).

Podvozje IDS Plus

Prilagodljivo podvozje IDS Plus z elektronsko prilagojeno togostjo blaženja (CDC – Continous Damping Control), ki jo je Opel prvič predstavil v novi Astri, sedaj omogoča optimalno razmerje med voznim udobjem in ravnotežjem. Ta sistem je kot opcija na voljo v vseh vectrinih različicah, brez doplačila pa so ga deležni kupci 3,2 V6 in 3,0V6 CDTI motorjev. Sistem elektronskega nadzora blaženja (CDC) je zasnovan na osnovi štirih blažilcev, ki jih nadzirajo elektromagnetni ventili. Ti ves čas skrbijo za natančno prilagajanje togosti blaženja in lahko v milisekundah prepoznajo razmere na cesti ter zaznajo premik vozila ali način vožnje. Vse to zagotavlja visoko stopnjo udobja in optimalno lego na cesti. Sistem spretnemu vozniku s pritiskom na gumb SportSwitch dovoljuje tudi nekoliko živahnejšo vožnjo. Funkcija uravnava karakteristike blažilnikov, skrbi pa tudi za hitrejši odziv pedala za plin in elektrohidravličnega krmiljenja. Prestavno razmerje pri samodejnem menjalniku omogoča višje obrate in s tem športnejšo vožnjo.

Nova generacija informacijsko-zabavnih paketov Infotaiment

Za začetek Opel v vectri in signumu ponuja štiri različne sisteme: stereo-CD-radio CD 30 MP3, CDC 40 Opera z vmeščenim šest-predalčnim CD izmenjevalnikom in dodatim gumbom za iskanje postaj, CD 50Phone z integriranim telefonom ter CD 70 Navi z navigacijskim sistemom. Od oktobra dalje bosta na voljo še CD 60 Mmedia in CDC 80 Mmedia s satelitsko navigacjo in asistenco s telediagnostiko.