Čehinja z nahrbtnikom

Aktualno, Novosti

Na avtomobilskem v Parizu septembra letos bo Škoda pokazala karavansko različico octavie druge generacije. Novinka je v primerjavi s svojo predhodnico zrasla v vse smeri, ponaša pa se tudi z več prostora v prtljažniku. Še…

Na avtomobilskem v Parizu septembra letos bo Škoda pokazala karavansko različico octavie druge generacije. Novinka je v primerjavi s svojo predhodnico zrasla v vse smeri, ponaša pa se tudi z več prostora v prtljažniku.

Še večji prtljažni prostor

Škoda octavia combi se od limuzinske octavie razlikuje predvsem v karavanskem zadku in tudi večjem prtljažnem prostoru. Le-ta v osnovi meri 580 litrov (52 več kot do sedaj), s prevračanjem po tretjini deljivega naslonjala zadnje klopi pa ga je mogoče povečati na 1.620 litrov. Sicer pa octavia combi meri 4.572 mm v dolžino, 1.769 mm v širino in 1.467 mm v višino; 5 mm več kot limuzinska octavia.

Enaka motorna izbira kot v limuzini

Pod motornim pokrovom škode octavie combi se nahaja šest enakih pogonskih agregatov kot v limuzini. Osnovo predstavlja 1,4-litrski bencinski MPI motor s 75 KM, sledi mu 1,6 MPI s 102 KM, na voljo pa sta tudi dva bencinska FSI motorja z neposrednim vbrizgom goriva. Šibkejši, 1,6-litrski, zmore 115 KM, močnejši, 2,0-litrski FSI, pa 150 KM. Dizelske barve zastopata dva motorja, 1,9 TDI s 105 KM in 2,0 TDI s 140 KM. Moč se na sprednji kolesni par prenaša preko pet oziroma šeststopenjskega ročnega menjalnika. Razen z 1,4 MPI motorjem je na voljo tudi šeststopenjski avtomatski menjalnik, v kombinaciji s TDI motorji tudi avtomatski DSG menjalnik z dvema sklopkama.