Izvoz dosegel 10 milijonov vozil

Aktualno

Hyundai je konec letošnjega julija dosegel pomemben mejnik v svoji zgodovini, izvozil je namreč svoj desetmilijonti avtomobil. Jubilejni avtomobil, model tucson, je namenjen francoskemu trgu. Prvi izvoz hyundaijev je leta 1976 predstavljalo naročilo šestih ponyjev…

Hyundai je konec letošnjega julija dosegel pomemben mejnik v svoji zgodovini, izvozil je namreč svoj desetmilijonti avtomobil. Jubilejni avtomobil, model tucson, je namenjen francoskemu trgu.

Prvi izvoz hyundaijev je leta 1976 predstavljalo naročilo šestih ponyjev neke taksi službe iz Ekvadorja, nato pa se je izvoz iz leta v leto povečeval. Mejo pet milijonov izvoženih avtomobilov je Hyundai Motor Company dosegel po 22 letih, se pravi leta 1998, za naslednjih pet milijonov pa je do sredine letošnjega leta potreboval le šest let. Vseskozi je Hyundai širil svojo prodajno mrežo na nove in nove trge. Leta 1980 je Hyundai svoja vozila izvažal v 38 držav, danes pa že v 193 držav. Največ izvoženih hyundaijev z 2,1 milijona vozil predstavlja model accent, z 1,72 milijona vozil pa mu sledi elantra. Če pa bi vseh deset milijonov hyundaijev postavili enega za drugim, bi bila kolona vozil dolga približno 45 tisoč kilometrov, kar je več, kolikor znaša obseg Zemlje.