Po vzoru večjega brata

Aktualno, Novosti

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo Kia na svojem razstavnem prostoru predstavila tudi popolnoma nov mali SUV, sportage. Novinec je daljši, širši in višji od sedanjega modela, tehnično pa je soroden večjemu sorentu. Dva bencinska…

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo Kia na svojem razstavnem prostoru predstavila tudi popolnoma nov mali SUV, sportage. Novinec je daljši, širši in višji od sedanjega modela, tehnično pa je soroden večjemu sorentu.

Dva bencinska in dizelski motor

Novi sportage bo na voljo s tremi pogonskimi agregati, 2,0-litrskim bencinskim oziroma dizelskim motorjem ter 2,7-litrskim bencinskim V6. Moč se do popolnoma avtomatskega štirikolesnega pogona prenaša preko petstopenjskega ročnega ali štiristopenjskega avtomatskega menjalnika, vse modeli bodo serijsko opremljeni z elektroniko proti zdrsu pogonskih koles, ESP pa bo na voljo v kombinaciji s skupaj šestimi zračnimi blazinami.

Prihodnje leto v Evropi 20 tisoč SUV-ov sportage

Naslonjalo zadnje sedežne klopi se zloži popolnoma v dno avtomobila, obenem pa je za prevoz daljših predmetov mogoče sklopiti tudi naslonjalo sopotnikovega sedeža. Steklo prtljažnih vrat je mogoče odpreti posebej, rezervno kolo pa je sedaj namesto na vratih prtljažnega prostora sedaj nameščeno pod njim. Prve nove kie sportage bodo na evropski trg zapeljale že letos oktobra, medtem ko naj bi v letu 2005 v Evropi prodali 20 tisoč vozil.