Kabrioletska romantika

Testi, Volvo

Kabrioleti in poletje gredo skupaj, čeprav na soncu z njimi ne gre pretiravati. Romantika in kabrioleti gredo tudi skupaj, sploh če govorimo o Volvu C70 Convertible, ki sodi med klasične primerke: Nezmotljivo lepe in elegantne…

Kabrioleti in poletje gredo skupaj, čeprav na soncu z njimi ne gre pretiravati. Romantika in kabrioleti gredo tudi skupaj, sploh če govorimo o Volvu C70 Convertible, ki sodi med klasične primerke: Nezmotljivo lepe in elegantne
C70 sodi med lepše kabriolete in zagotovo se bo uvrstil v avtomobilsko klasiko zaradi večno elegantne oblike, udobja limuzine in klasične platnene strehe. Tehnično sicer že kaže precejšnja znamenja staranja, saj je zasnovan na kupejevski različici iz leta 1996, a pri umirjeni vožnji, ki takšnemu volvu pristoji, mu to hitro odpustimo.

Osnovni model stane 11 milijonov
Težje se je sprijazniti le z visoko ceno 11 milijonov tolarjev, ki je celo višja od neposrednih, a sodobnejših tekmecev audija A4 cabria, chryslerja sebringa cabria in BMW serije tri cabrio. Volvo C70 je z dolžino 4,71 metra eden večjih kabrioletov na trgu in oblikovno kljub letom še vedno prepričuje z elegantnim in poudarjenim nosom, kupejevskim zadkom in nezmotljivo bočno linijo ob odprti strehi, ki je ne zmoti morebiten varnostni lok.

C70 razvaja s prostorom
Precej klasičen je tudi v potniški kabini, kjer prevladuje rjava plastika, ostarela armaturna plošča iz prejšnje generacije velikih volvov, ki ji je možno zameriti nerodno nameščena stikala pod volanom. Kaj drugega pa niti ne moti, saj razvaja z bogato opremo, izjemno udobnimi in bogato (električno) nastavljivimi sedeži in veliko prostora tudi na zadnji klopi. Tehnika tega volva je preizkušena in povsem zadošča umirjenemu značaju.

Dvolitrski turbo zadošča
Dvolitrski petvaljnik s turbinskim polnilnikom je vezan z mehkim samodejnim menjalnikom in njegovih 120 kilovatov oziroma 163 konjskih moči povsem zadostuje za dinamično vožnjo in doseganje največje hitrosti 200 kilometrov na uro. Pogled na cenik, ki pravi, da imate za doplačilo 1,4 milijona tolarjev pod prednjim pokrovom lahko tudi 245 konjskih moči, sicer zbuja skomine, a moči je povsem dovolj.

Udobje in pomanjkanje športnosti
Tudi zato, ker je volvo C70 convertible predvsem udoben avto, ki razvaja z mehkim podvozjem. Ob tem pa se športni vožnji upira s pretiranim nagibanjem karoserije, preveč posrednim volanom, občutnim zvijanjem karoserije in seveda povečanim pišem vetra okoli glav potnikov. Z njim se je najlepše kotaliti po cesti s hitrostmi do 130 kilometrov na uro z dvignjenimi stekli in zaščitno mrežo, ki glave potnikov zavaruje pred neurjem in jim priskrbi le nežno božanje vetra po laseh. S tega vidika je volvo C70 convertible čista romantika.

Besedilo in foto: Miloš Milač

 

Komentar: Postavljač
Tomaž Novak, novinar
Volvo C70 cabrio je postavljaški avto. Všečne linije, veter v laseh, usnje v notranjosti… Ravno prav vsega, da pade v marsikatero oko. Počutje v avtomobilu? Postavljaško! Mogoče celo »snobovsko«. Takega avtomobila pač nima veliko ljudi. Tehnika je zelo povprečna. Pa kaj, če se avto na ovinkih malo bolj zvija. Pa kaj, če je prtljažnika bolj malo. Pa kaj, če se notranje ogledalo sem ter tja malo zatrese. Veter v laseh, dober audio sistem, zavistni pogledi moških in pohotni pogledi deklet…. To je »kabrioletarstvo«. Nehote (ali pa hote…) sem tudi sam postal postavljač. Tudi zjutraj, ko temperatura ni presegla 16ºC sem se vozil z odprto streho. Naj se vidi, kdo ima tak avto. Žal je bil le testen in ne moj!

 

Komentar: Lagodni užitki pred športnostjo
Anže Jamnik, novinar
Volvo C70 cabrio že kljub kar nekaj letom obstanka brez prenove ostaja oblikovno privlačen avtomobil in tudi eden izmed lepših luksuznih kabrioletov. Najsi je platnena streha dvignjena ali ne, so oblikovalske linije tekoče, nekoliko drugače pa je v razkošni usnjeni notranjosti. Založenost z opremo je sicer bogata in elektrifikacija pomičnih delov razvaja na vsakem koraku, zato pa se armaturni plošči oblikovno že nekoliko poznajo leta. Volvo C70 cabrio je že zaradi svoje narave namenjen bolj za lahkotna in uživaška križarjenja, kakor pa za neusmiljeno priganjanje do meje zmogljivosti. K temu priča tudi premalo trdna karoserija s preveč zvijanja, od tega pa vas odvrne tudi piš vetra ob odprti strehi, ki pa se ga da ublažiti z dvignjenimi stranskimi stekli in vetrno zaščito nad zadnjimi sedeži.

 

Komentar: Volvo C70 cabrio
Mitja Koželj, novinar
Kako bi izgledal komentar iz sovoznikovega sedeža? Pravzaprav se človek tedaj osredotoči na čisto druge reči. Glede na to, da je bila moja vožnja z odprtim Švedom kratka, spomin pa zaradi dopustovanja že rahlo bled, tokrat nič o standardnih zadevah, kot so motor, podvozje in vodljivost. Tudi nasloniti glavo, občutiti vozilo, otipati kakovostne matetriale in opazovati okolico je lahko čarobno. Še toliko bolj, če so tovrstni užitki povezani z vetrom v laseh, severnjaško svetli in domači potniški kabini, udobnimi, z usnjem prevlečenimi sedeži ter uglajenim, nikoli pretrdim vzmetenjem. Vožnja zaradi vožnje same. Za nekatere nedojemljiva stvar, pa vendar dokaz, da sredstvo včasih postane tudi cilj.