Mali kabriolet s trdo streho

Peugeot, Testi

Peugeot je svojega izjemno priljubljenega malčka z oznako 206 kmalu ponudil v različici CC, kar pomeni kupe-kabriolet. Ponaša se z električno pomično trdo streho, s čemer je Peugeot prvi v tem segmentu. Avtomobil ni nič…

Peugeot je svojega izjemno priljubljenega malčka z oznako 206 kmalu ponudil v različici CC, kar pomeni kupe-kabriolet. Ponaša se z električno pomično trdo streho, s čemer je Peugeot prvi v tem segmentu. Avtomobil ni nič manj oziroma zaradi trde strehe celo malce bolj uporaben kot konkurenti, med njimi pa je cenovno zanimiv tudi zato, ker so 206 CC Francozi razvili popolnoma sami, v svoji lastni tovarni. Testirali smo različico z vrha ponudbe, peugeot 206 CC 2,0 16V roland garros.
Ob rahli prenovi še vedno privlačna oblika
Peugeot 206 CC je narejen na osnovi nedavno malenkostno prenovljene kombilimuzinske različice modela 206. Sprednji del je tako enak, od prvega (A) stebrička naprej pa 206 CC ubere svojo oblikovalsko linijo, nižjo in bolj zaobljeno. Linija vetrobranskega stekla se gladko nadaljuje v linijo strehe, ki se nato kupolasto spusti proti zadnjemu delu. Zadek je glede na ostale proporce avtomobila zajeten, kar pripomore k bolj mišičastemu izgledu, vendar glede svoje oblike vzbuja mešane občutke. Zadnje luči se zopet spogledujejo s kombilimuzinskim bratom ter oblikovno zaključujejo celotno podobo. Najpomembneje pri celotni zadevi pa je to, kar se skriva v oznaki CC. Trda streha se namreč popolnoma avtomatsko, ročno je potrebno odpahniti le dva zatiča ob okviru vetrobranskega stekla, pospravi v prtljažni prostor, spustijo se bočna stekla in tako iz kupeja nastane kabriolet. Ob spuščeni strehi je bočna linija popolnoma enotna, izza zadnjih sedežev štrlita navzgor le dva varnostna loka, ki ščitita v primeru prevračanja vozila.

V notranjosti uživata dva

Na sprednjih sedežih je dovolj prostora tudi za višjerasle, predvsem za noge, medtem ko zaradi nizke strehe utegne zmanjkati prostora za glavo. Rešitev ponuja zadosten vzdolžni pomik sedežev, ki obenem s po višini nastavljivim volanskim obročem omogoča nastavitev najbolj ugodnega položaja za volanom. Športno zasnovani in z dvobarvnim usnjem oblazinjeni prednji sedeži se ponašajo tudi z dobrim bočnim oprijemom, kar omogoča hitro vožnjo skozi ovinke brez prevelikega poplesavanja telesa in krčevitega oprijemanja volanskega obroča, imajo pa prekratek sedalni del, tako da znajo biti na dolgih vožnjah zaradi tega tudi utrujajoči. Peugeot 206 CC je homologiran za štiri osebe, zadnja sedeža sta opremljena tudi s tritočkovnimi varnostnimi pasovi. Vendar je to zgolj teorija, saj je v praksi sedenje zadaj za odraslega človeka normalne rasti praktično nemogoče. Ob dvignjeni strehi je prtljažni prostor zadovoljivo velik, ko pa se vanj pospravi streha, je v njem pod zaščitno mrežo prostora le še za kakšen manjši kovček. Sicer pa je za potovanje v dvoje dovolj prostora za prtljago na zadnjih sedežih, če le niste vi ali pa vaša boljša polovica te vrste, da na dopust s seboj vzamete za dobre tri četrt domače garderobe.

Razkošna oprema ‘roland garros’ Armaturna plošča je povzeta po kombilimuzinskem 206, torej všečno oblikovana in pregledna. Serijski radio clarion s CD predvajalnikom, šestimi zvočniki in upravljalnikom ob volanu, na spisku dodatne opreme stane 60 tisoč tolarjev, se arhitekturno lepo vklaplja v sredinsko konzolo. Razveseljuje s kvalitetnim zvokom, a ne s pretirano jakostjo. Peugeot 206 CC roland garros je opremljen tudi z avtomatsko klimatsko napravo, z enostavnimi in preglednimi, a zato čisto nič pomanjkljivimi kontrolnimi gumbi. Po francoski tradiciji so stikala za luči in meglenke nameščena na levi obvolanski ročici, neuspešno pa boste tam iskali stikalo troblje, ki je nameščena v sredini volanskega obroča. Le-ta je športno majhen, trikrak in oblečen v usnje. Spisek serijske opreme je bogat in s področja varnosti vključuje štiri zračne blazine, kolutne zavore spredaj in zadaj, spredaj celo prisilno hlajene in podprte s protiblokirnim zavornim sistemom ABS. Prav tako sta serijska tudi avtomatska klimatska naprava in rjavo-zeleno usnjeno oblazinjenje notranjosti ‘roland garros’. Velja tudi omeniti, da je v peugeota 206 CC na sopotnikov sedež moč namestiti otroški varnostni sedež po standardu Isofix, varnostno blazino je moč izključiti. Predal za rokavice pred sopotnikom je opremljen s ključavnico, kar je še posebej priročno, kadar avtomobil z odprto streho pustite na parkirišču.

Športna tehnika
Testni Peugeot 206 CC je poganjal 2,0 litrski bencinski štirivaljnik s po štirimi ventili na valj ter največjo močjo 136 KM pri 6.000 vrtljajih na minuto. Avtomobil je s tem motorjem zelo dobro motoriziran, saj je dovolj prožen tudi v nizkem območju vrtljajev, v visokih vrtljajih pa poleg športnih zmogljivosti postreže tudi s konkretnim zvokom. Največja hitrost znaša 209 kilometrov na uro, pospešek do številke sto traja 9,3 sekunde, povprečna poraba goriva pa je na testu znašala dobrih osem litrov na sto kilometrov. CC je za vožnjo prijeten avtomobil, k čemer ob nizkem položaju sedeža pripomore tudi dokaj neposreden in trd volanski mehanizem ter dovolj čvrsto podvozje. Lega na cesti je zato dobra, res pa je tudi, da je na račun tega čutiti kakšno grbino več. Petstopenjski ročni menjalnik je dovolj natančen in lahkotno prestavljiv, le hod ročice je za ostro športno prestavljanje predolg. Do pravega izraza pa Peugeot 206 CC pride takrat, ko trdo streho s pritiskom na gumb v slabih dvajsetih sekundah pospravite v prtljažnik in si privoščite veter v laseh. Pri manjših hitrostih je to še sprejemljivo, ob višjih pa se splača dvigniti stranska stekla ter zaščitno zaveso nad zadnjimi sedeži.

Dva avtomobila za ceno enega
Pri peugeotu 206 CC je najlepše ravno to, da se lahko preobrazi iz kupeja v kabriolet. Pa še nekaj je ugodno – cena. Najdražji, peugeot 206 CC 2,0 16V roland garros, velja slabe 4,3 milijona slovenskih tolarjev, za to ceno pa vključuje že vso opremo razen elektronskega sistema za zagotavljanje stabilnosti ESP, ki ga je mogoče izbrati s spiska dodatne opreme za 152 tisoč tolarjev. Komur pa je to vseeno preveč denarja, pa lahko izbere tudi cenejšo možnost. Osnovni peugeot 206 CC 1,6 16V stane manj kot 3,5 milijona slovenskih tolarjev.

Besedilo: Anže Jamnik
Foto: Bogomir Šket

KOMENTAR: Unisex
Bogomir Šket
Ne vem zakaj, a že od vsega začetka se mi je CC zdel ženski avto. Da ne bo pomote. Še vedno sem prepričan, da vanj najbolj paše svetlolasa bejbika z tistim rahlo navihanim pogledom, ki je skupen tudi vsem modelom 206. Tisto, kar me je po enodnevnem druženju presenetilo, pa je dejstvo, da tudi s svojimi skoraj dvemi metri v njem nisem pogrešal skoraj ničesar. Morda le za kak centimeter višje vetrobransko steklo (kaj morem če sem velik) in pa kvalitetnejši audio sistem (za vraga, saj je kabriolet, mar ne?). Drugače pa se CC na cesti obnaša povsem predvidljivo in je, verjemite mi, uporaben tudi za vsakodnevne poti. In to tudi za predstavnike moškega spola, ki imajo radi veter v laseh. Če vas le ne moti, da vsi tisti hrepeneči pogledi niso namenjeni vam, ampak lepotcu ki ga vozite.