Če ste se naveličali dveh koles

Aktualno

Britanska športna delavnica Sportcycle je za vse ljubitelje triciklov pripravila posebno presenečenje. Če vam motocikel ne ponuja več dovolj užitkov, vam ga za nekaj tisočakov, seveda v evrih, predelajo v trikolesnika. Konstrukcija prenese največ 160…

Britanska športna delavnica Sportcycle je za vse ljubitelje triciklov pripravila posebno presenečenje. Če vam motocikel ne ponuja več dovolj užitkov, vam ga za nekaj tisočakov, seveda v evrih, predelajo v trikolesnika. Konstrukcija prenese največ 160 konjskih sil, kar zadostuje za skoraj 300 km/h končne hitrosti.

Spredaj sportcycle deluje kot pravi dirkalnik, čeprav osnovo predstavlja motocikel z nameščeno premo in kokpitom na sprednjem delu. Delovna prostornina motorja lahko znaša od 600 do 1.200 kubičnih centimetrov, zmogljivost pa od 80 do 160 KM. V zadnjem primeru manj kot 400 kg težki sportcycle do 100 km/h pospeši v skromnih štirih sekundah. Takšno moč seveda ni enostavno prenesti na cesto, zato inženirji nanj namestijo velik spojler, ki potiska zadek navzdol. Predelava v Veliki Britaniji stane okoli 15.000 evrov, ob tem, da primeren motocikel že imate.