Bivši kandidat za mesto predsednika uprave dobiva konkurenčne ponudbe

Aktualno

Konkurenčni proizvajalci avtomobilov snubijo enega izmed vodilnih mož DaimlerChryslerja, Wolfganga Bernharda, pišejo nemški časniki. Bernhardu je na aprilski seji nadzorni svet tako rekoč v zadnjem trenutku odrekel podporo za imenovanje na mesto predsednika uprave Mercedesa….

Konkurenčni proizvajalci avtomobilov snubijo enega izmed vodilnih mož DaimlerChryslerja, Wolfganga Bernharda, pišejo nemški časniki. Bernhardu je na aprilski seji nadzorni svet tako rekoč v zadnjem trenutku odrekel podporo za imenovanje na mesto predsednika uprave Mercedesa.

Sklicujoč se na Reuters dnevnik Handelsblatt navaja, da predsednik uprave Volkswagna, Bernd Pischetsrieder, Bernhardu ponuja mesto vodje skupine Volkswagen, časnik Die Welt pa piše, da naj bil Bernhard kmalu prestopil k General Motorsu na mesto direktorja proizvodnje. GM Europe je trditve že označil za špekulacijo, Volkswagen in DaimlerChrysler pa še nista podala uradne izjave. Die Welt še navaja, da je že praktično potrjeno, da bo Juergena Hubberta na čelu Mercedesa zamenjal Eckhard Cordes, vodja programa gospodarskih vozil.