Iz Južne Afrike tudi golf pete generacije

Aktualno

Podjetje Volkswagen South Africa je v sklopu petletne pogodbe z matičnim podjetjem, težke okoli 3 milijarde evrov, začel proizvajati in izvažati golfa pete generacije. Volkswagnova tovarna Uitenhage je prva neevropska tovarna, ki izvaža zadnjo generacijo…

Podjetje Volkswagen South Africa je v sklopu petletne pogodbe z matičnim podjetjem, težke okoli 3 milijarde evrov, začel proizvajati in izvažati golfa pete generacije. Volkswagnova tovarna Uitenhage je prva neevropska tovarna, ki izvaža zadnjo generacijo golfa.

Avtomobili so namenjeni predvsem japonskemu in avstralskemu trgu, manjši del pa tudi ostalim daljnovzhodnim trgom. V Južni Afriki bodo izdelali 2.300 avtomobilov na mesec, v prenovo proizvodnje pa so vložili skoraj 100 milijonov evrov in zaposlili dodatnih 750 ljudi. Volkswagen South Africa sedaj izvaža avtomobile in sestavne dele v vrednosti nekaj več kot milijardo evrov na leto, proizvodnja golfa V pa naj bi prinesla še dodatne pol milijarde na leto. Vzporedno z novim golfom teče tudi proizvodnja golfa IV in pola, izvršni direktor Andreas Tostmann pa je namignil, da se bo tovarna potegovala tudi za proizvodnjo prihajajoče bore oziroma jette.