Najboljši pri zaščiti pešcev

Aktualno

Iz Wolfsburga so sporočili, da je golf na preizkusnih trčenji med vsemi dvanajstimi testiranimi vozili dobil najvišje število točk za zaščito pešcev. Poleg petih zvezdic za zaščito potnikov v primeru bočnega in čelnega trčenja je bil…

Iz Wolfsburga so sporočili, da je golf na preizkusnih trčenji med vsemi dvanajstimi testiranimi vozili dobil najvišje število točk za zaščito pešcev. Poleg petih zvezdic za zaščito potnikov v primeru bočnega in čelnega trčenja je bil tudi edini, ki je ob razglasitvi testnih rezultatov v Pragi prejel štiri zvezdice za področje zaščite otrok in tri zvezdice za področje zaščite pešcev.

Takšen uspeh sta omogočila velika togost potniške kabine in učinkovit sistem pasivne varnosti. Najboljšo zaščito otrok zagotavljajo pritrdišča Isofix za otroške sedeže skupaj z dodatnim zgornjim pasom (top tether). Če so v trčenje vpleteni tudi pešci, Golf s posebnimi deformacijskimi conami v sprednjem delu vozila in dodatnim prečnim nosilcem v odbijaču občutno zmanjša tveganje poškodb.