Vseh pet tudi za astro…

Aktualno

Klubu najvarnejših štirikolesnikov v okviru organizacije Euro NCAP (European New Car Assessment Program) se je pridružila tudi nova astra, ki je v kategorijah čelnega in bočnega trka dobila vseh pet zvezdic. S petimi zvezdicami se…

Klubu najvarnejših štirikolesnikov v okviru organizacije Euro NCAP (European New Car Assessment Program) se je pridružila tudi nova astra, ki je v kategorijah čelnega in bočnega trka dobila vseh pet zvezdic. S petimi zvezdicami se je okronal še Saab 9-3 cabrio, s štirimi zvezdicami pa se je solidno odrezala tudi dvosedežna tigra twin top.

Carl Peter-Forster, drugi mož GME: »Zelo smo zadovoljni, da smo dobili to priznanje, ki potrjuje GM-ovo zavezanost k varnosti kupcev. Kakorkoli že, dobri rezultati predstavljajo le del našega intenzivnega razvoja na področju varnosti. Preprečevanje nesreč s pomočjo naprednih tehnoloških rešitev kot sta na primer podvozje IDSPlus in sistem osvetlitve AFL, je za nas prav tako zelo pomembna naloga. Naše raziskave na področju pasivne varnosti so osredotočene na najboljšo možno zaščito potnikov v vseh vrstah nesreč.« Partnerji organizacije EuroNCAP so Evropska Komisija, nemško, nizozemsko in britansko ministrstvo za promet ter nemški avtomobilski klub ADAC.