Tudi v novih članicah EU

Aktualno

Cadillac je konec lanskega leta začel vzpostavljati evropsko prodajno mrežo, ki bo po najnovejših informacijah pokrivala tudi deset novih članic EU, torej vključno Slovenijo. Organizacija Cadillac Europe bo tako pokrivala skupaj 25 držav članic, Norveško…

Cadillac je konec lanskega leta začel vzpostavljati evropsko prodajno mrežo, ki bo po najnovejših informacijah pokrivala tudi deset novih članic EU, torej vključno Slovenijo. Organizacija Cadillac Europe bo tako pokrivala skupaj 25 držav članic, Norveško in Švico.

S tem Cadillac uresničuje napovedi o prodoru na evropske trge, kjer bo evropska podružnica kot edina pooblaščena za trženje ameriških znamk Cadillac, Corvette in Chevrolet. Glavna pisarna za območje novih članic bo sprva v Budimpešti, kasneje pa bo vsaka izmed njih dobila svoje predstavništvo, ki bo neposredno odgovorno sedežu na Nizozemskem, kjer bodo tudi oblikovane temeljne strategije za celotno evropsko regijo. Vzpostavitev trgovske-servisne mreže je General Motors zaupal nizozemski korporaciji Kroymans, ki je imela že doslej bogate izkušnje na področju trženja avtomobilov. Podjetje, ki ima približno 3.000 zaposlenih in 1.2 milijarde evrov letnega prihodka je doslej na domačem trgu tržilo številne znamke avtomobilov, med njimi Ferrari, Saab, Jaguar in Kia.