Poltovorna strada morda v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Družba Avto Triglav razmišlja o uvozu novega fiatovega poltovornjaka strada, ki ga bo Fiat izdeloval le v svoji brazilski tovarni. Cena strade v Braziliji je 8.900 dolarjev, evropska ali slovenska cena pa bi bila višja…

Družba Avto Triglav razmišlja o uvozu novega fiatovega poltovornjaka strada, ki ga bo Fiat izdeloval le v svoji brazilski tovarni. Cena strade v Braziliji je 8.900 dolarjev, evropska ali slovenska cena pa bi bila višja že zaradi prevoznih stroškov.

 

Nakladalni del meri 1,77 metra

Strada prihaja iz Brazilske podružnice Fiat Auta in je zasnovana na osnovi novega palia. Njena posebnost je seveda velik nakladalni del, ki v različici z večjo kabino v dolžino meri 1,47 metra in sprejme 1100 litrov tovora, v različici s krajšo kabino pa 1,77 metra s prtljažnikom 800 litrov. Dovoljena obtežba med tem niha med 685 in 705 kilogrami.

 

Trije motorji, dva dizla

Strada je opremljena s tremi motorji: dvema dizelskima 1,9 JTD (59 kilovatov oziroma 80 konjskih moči) in 1,9d s 46 kilovati oziroma 63 konjskimi močmi. Najmanjši je 1,2-litrski bencinski motor, ki je še za tri konjske moči šibkejši od motorja 1,9d. Uvoznik fiatov v Sloveniji, družba Avto Triglav o uvozu novega fiatovega poltovornjaka strada, ki ga bo Fiat izdeloval le v svoji brazilski tovarni, že razmišlja. Cena strade v Braziliji je 8.900 dolarjev, evropska ali slovenska cena pa bi bila višja že zaradi prevoznih stroškov.