Lepotec se poslavlja

Aktualno

Priljubljenega peugeota proizvajajo že od leta 1997, kljub letom pa ostaja eden lepših primerkov svoje avtomobilske vrste. Vendar leta naredijo svoje, pa tudi novi 407 je že zapeljal na ceste, zato so v koncernu PSA…

Priljubljenega peugeota proizvajajo že od leta 1997, kljub letom pa ostaja eden lepših primerkov svoje avtomobilske vrste. Vendar leta naredijo svoje, pa tudi novi 407 je že zapeljal na ceste, zato so v koncernu PSA sklenili, da ga umaknejo iz svoje ponudbe. V ta namen so pripravili omejeno serijo dvatisočih vozil »ultima edizione« s posebej bogato opremo.

Zadnja serija dvovratnih coupéjev je razkošno opremljena s samodejno klimatsko napravo, odličnim avdio sistemom, tempomatom in električno nastavljivimi usnjenimi sedeži, prepoznamo pa jo po posebni znački na armaturni plošči z zaporedno številko serije. Na izbiro so trije motorji, bencinske barve zastopata 2.2-litrski s 158 KM in 3.0-litrski V6 s 207 KM, ki ga lahko izberemo tudi s samodejnim menjalnikom. Diezelski agregat v ponudbi je 2.2-litrski HDi s 133 KM, serijsko opremljen s filtrom sajastih delcev. Cene se pričnejo pri 30.000 evrih.