Dva nova mišičasta rama

Aktualno

Chrysler svojo blagovno znamko Dodge bogati za dva visokozmogljiva pick-upa, ki naj bi predvsem pomagala dvigniti ugled znamke. Dodge ram power wagon in SRT-10 quad cab se bosta z letnikom 2005 pridružila ostali paleti letos…

Chrysler svojo blagovno znamko Dodge bogati za dva visokozmogljiva pick-upa, ki naj bi predvsem pomagala dvigniti ugled znamke. Dodge ram power wagon in SRT-10 quad cab se bosta z letnikom 2005 pridružila ostali paleti letos jeseni, predstavljata pa začetek agresivne prodajne strategije, ki naj bi trajala do leta 2007.

Zmogljiv terenski pick-up

Dodge ram power wagon temelji na modelu ram 2500, obut pa je v pnevmatike premera kar 33 palcev oziroma 838 mm. Za pogon skrbi osemvaljni Hemi V8 pogonski agregat s 345 KM, serijsko pa je opremljen tudi z vitlom z zmogljivostjo 4,5 tone. Zaradi vsega naštetega je po besedah Dieterja Zetscheja, predsednika Chryslerja, power wagon trenutno eden izmed najzmogljivejših terenskih pick-upov.

Viperjev V10 s 500 KM

Vzporedno je Chrysler razkril tudi dodge ram SRT-10 quad cab, štirivratno različico lani predstavljenega modela. Pod motornim pokrovom se vrti desetvaljni V10 motor s 500 KM, enak kot v viperju. Oba avtomobila naj bi predstavljala le po okoli dva odstotka celotne prodaje dodge ramov, vendar sta za znamko pomembna zaradi utrjevanja ugleda celotne družine ram.