Prve neuradne informacije

Aktualno

Po napovedih bo BMW letos septembra na salonu motociklov Intermot v Münchnu predstavil dolgo pričakovan superšporten motocikel. Prihajajoči BMW K1200 S se po neuradnih informacijah ponaša z nekaterimi hišnimi tehničnimi značilnostmi ter veliko edinstvene napredne…

Po napovedih bo BMW letos septembra na salonu motociklov Intermot v Münchnu predstavil dolgo pričakovan superšporten motocikel. Prihajajoči BMW K1200 S se po neuradnih informacijah ponaša z nekaterimi hišnimi tehničnimi značilnostmi ter veliko edinstvene napredne tehnologije.

Pogonski agregat majhnih mer in z okoli 170 KM

Münchenski viri navajajo, da za pogon skrbi prečno postavljen vrstni štirivaljni motor z gibno prostornino 1.157 kubičnih centimetrov in okoli 170 KM. Pogonski agregat naj bi v širino meril le toliko, kot motor s 600 kubičnimi centimetri, tako da ga je inženirjem uspelo nagniti za 55 stopinj naprej in obenem namestiti zelo nizko, tako da okvir poteka nad njim. Takšen položaj motorja omogoča idealno razporeditev teže med sprednjo in zadnjo osjo v razmerju 50 : 50.

Superšportnik s kardanom in elektronskim vzmetenjem

BMW je moral pri K1200 S tudi občutno zmanjšati težo, kar mu je (vsaj za BMW-jeve standarde) z okoli 210 kg tudi uspelo. K temu je med drugim veliko pripomogla lahka zadnja nihajna roka, BMW pa ostaja tudi pri superšportniku zvest tradiciji, tako da je prenos moči na zadnje kolo speljan preko kardanske gredi. Popolnoma nastavljivo vzmetenje naj bi bilo podprto z nadzorno elektroniko, kako pa naj bi se to obneslo v praksi, pa zaenkrat še ni znano. Tudi o zmogljivostih je bolj malo znanega, po neuradnih informacijah pa je BMW R1200 S na dirkališču Nurburgring z dvema televizijskima kamerama za snemanje vožnje postavil čas kroga sedem minut in 57 sekund, rekord kroga pa znaša sedem minut in 49 sekund.