Nova obleka z znanim vzorcem

Aktualno

Konec septembra bo Ford na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil svoje novo orožje v »golfovem« razredu. Gre za novega focusa, ki si platformo deli z enoprostorskim focusom C-maxom, naprodaj pa bo v začetku prihodnjega leta….

Konec septembra bo Ford na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil svoje novo orožje v »golfovem« razredu. Gre za novega focusa, ki si platformo deli z enoprostorskim focusom C-maxom, naprodaj pa bo v začetku prihodnjega leta. Prve neuradne fotografije kažejo, da je bil oblikovni preskok v primerjavi z dosedanjim modelom majhen in previden.

Nov član na kompaktni koncernski osnovi

Oblikovalci so ohranili zaobljeni zadek s pokončnimi lučmi, spredaj pa so podobno kot pri C-maxu značilni izbočen pokrov motorja in nazaj potegnjeni žarometi. Novi focus si je kot že rečeno sposodil koncernsko platformo z 2.640 mm dolgim medosjem, sprednjimi McPherosnovimi vzmetnimi nogami in modificirano večvodilno zadnjo premo. Poleg C-maxa jo uporabljajo tudi mazda3 in Volvov dvojček S40/V50. Proizvodnjo bodo sredi oktobra pognali v Fordovi tovarni Saarlouis.

1.6Ti-VCT s 115 KM bo nov v ponudbi

Kupci bodo sprva lahko izbirali med petimi motorji. Turbodizelska z 1,6 (109 KM) in 2.0 (136 KM) si je Ford sposodil pri francoskem koncernu PSA,. Bencinske barve bodo zastopali agregati z močjo od 100 do 145 KM, popolnoma nov bo 1.6-litrski Ti-VCT s 115 KM. Vse različice bodo serijsko opremljene s petstopenjskim ročnim menjalnikom, 1.6 TDCi po želji tudi z brezstopenjsko avtomatiko CVT.


Sorodne vsebine