Umik iz Hyundaija ne bo ogrozil skupnega programa motorjev

Aktualno

DaimlerChrysler je potrdil prodajo svojega 10,5 odstotkov velikega deleža v podjetju Hyundai Motor Company, vrednega skoraj milijardo dolarjev, Hyundai pa potrebuje novega partnerja za skupen nastop na azijskih in predvsem kitajskem trgu. Hyundai Motor bo…

DaimlerChrysler je potrdil prodajo svojega 10,5 odstotkov velikega deleža v podjetju Hyundai Motor Company, vrednega skoraj milijardo dolarjev, Hyundai pa potrebuje novega partnerja za skupen nastop na azijskih in predvsem kitajskem trgu.

Hyundai Motor bo odkupil 50 odstotni delež DaimlerChryslerja v skupni tovarni komercialnih vozil, Daimler Hyundai Truck Corporation, obe podjetji pa bosta še naprej sodelovali pri nekaterih projektih. Hyundai bo na primer še naprej svoje avtomobile v Mehiki prodajal preko DaimlerChryslerjeve prodajne mreže, prav tako pa ne bo ogrožen tako imenovan ‘svetovni projekt motorjev’, skupen razvoj in proizvodnja štirivaljnih bencinskih motorjev pod okriljem DaimlerChryslerja, Hyundai Motor in Mitsubishi Motors Corporation, v katerem ima DaimlerChrysler 37-odstotni delež.


Sorodne vsebine