Saabov oblikovalec k Porscheju

Aktualno

Šef oblikovanja pri Porsche AG, na Nizozemskem rojeni Harm Lagaay, pri svojih 57 letih s prvim julijem 2004 odhaja v pokoj. Njegovo pero bo v roke prevzel Michael Mauer (na sliki), 41-letni Nemec, ki bil…

Šef oblikovanja pri Porsche AG, na Nizozemskem rojeni Harm Lagaay, pri svojih 57 letih s prvim julijem 2004 odhaja v pokoj. Njegovo pero bo v roke prevzel Michael Mauer (na sliki), 41-letni Nemec, ki bil od leta 2000 zadolžen za oblikovanje pri znamki Saab.

Harm Lagaay je odgovoren za oblike porschejev vse od leta 1989 in je s svojim delom poleg rojstva prvega porschejevega športnega terenca, cayenne, tudi veliko prispeval k temu, da se je Porsche AG iz rdečih številk prelevil v najbolj dobičkonosnega proizvajalca avtomobilov. S prvim julijem letos Lagaay odhaja v pokoj, zamenjal pa ga bo Michael Mauer, ki je zadnja štiri leta delal pri Saabu. Pred tem je bil Mauer zaposlen pri Mercedesu, med drugim je odgovoren za obliko mercedesa A in SLK, veliko pa je prispeval tudi pri razširitvi smartove palete.


Sorodne vsebine