Obetavna hibridna prihodnost

Aktualno

Pri Toyoti so se zaradi dobrih odzivov strokovne in siceršnje javnosti odločili v bližnji prihodnosti predstaviti nove modele avtomobilov s kombinacijo bencinskih in električnih motorjev. Kmalu naj bi tako predstavili pet hibridnih novosti, od katerih…

Pri Toyoti so se zaradi dobrih odzivov strokovne in siceršnje javnosti odločili v bližnji prihodnosti predstaviti nove modele avtomobilov s kombinacijo bencinskih in električnih motorjev. Kmalu naj bi tako predstavili pet hibridnih novosti, od katerih bosta vsaj dve namenjena tudi evropskim kupcem.

 

 

Toyota je novico naznanila v sredo, 23.oktobra, na tokijskem avtomobilskem salonu. S hibridno tehnologijo imajo pri japonski znamki s sedežem v istoimenskem mestu (Toyota City)  bogate izkušnje, saj so doslej na svetovnem trgu prodali že več kot 150.000 tovrstnih vozil, konkurenco pa na žalost zagovornikov varstva okolja pustili daleč za seboj. Naslednji korak pri popularizaciji hibridne tehnologije bo druga generacija priusa, leta 2004 pa bodo kupcem ponudili tudi terenskega lexusa RX300 z dodatnim elektromotorjem, ki ga bodo poimenovali RX400h. Terensko vozilo s 272 konjskimi silami bo zagotovo dokaz, da okolju prijazna tehnologija ne gre nujno na račun slabših voznih zmogljivosti.