Prenovljeni razred C v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Ta teden se je v Sloveniji začela prodaja prenovljenega mercedes-benza razreda C. Malenkostno spremembo sprednjega dela dopolnjuje nekoliko drugače ukrojena potniška kabina, nov način lakiranja karoserije ter tehnične posodobitve, prvič pa si je mogoče v…

Ta teden se je v Sloveniji začela prodaja prenovljenega mercedes-benza razreda C. Malenkostno spremembo sprednjega dela dopolnjuje nekoliko drugače ukrojena potniška kabina, nov način lakiranja karoserije ter tehnične posodobitve, prvič pa si je mogoče v razredu C omisliti tudi osemvaljni V8 motor.

Rekordne prodajne številke razreda C

Njegov predhodnik je bil predstavljen maja 2000, v štirih letih pa je bilo prodanih več kot 1,26 milijona vozil. Mercedes-Benz ni še nikoli v tako kratkem času prodal toliko avtomobilov enega modela. 70 odstotkov prodaje je predstavljala limuzinska različica, po 15 odstotkov pa karavan oziroma športni kupe. V Sloveniji je bilo prodanih skupaj 1.243 vozil razreda C, letos pa slovenski uvoznik, podjetje AC-Intercar d.o.o., načrtuje prodajo 270 vozil, od tega jih je 60 že prodanih.

Osvežen sprednji del in nov lak

Na zunaj je prenovljeni mercedes razred C doživel le malenkostno osvežitev sprednjega dela. Ponaša se z nekoliko spremenjenimi sprednjimi žarometi, izrazitejšim sprednjim odbijačem ter masko hladilnika, pri kateri za dodaten ščepec dinamike poskrbijo tri kromirane letvice. Pomembna novost je tudi nov način lakiranja na osnovi nano tehnologije, kar omogoča bolj sijajen lak ter za okoli 40 odstotkov večjo odpornost na praske.

Prijetnejša potniška kabina

Potniška kabina se ponaša z drugačnimi linijami sredinske konzole, novimi, udobnejšimi sedeži, večfunkcijskim volanskim obročem ter serijsko vgrajeno samodejno klimatsko napravo ‘Thermatic’. Osnovna raven opreme ostaja classic, nadgrajujeta pa jo luksuzno orientiran elegance, ki dodatno nudi usnje na volanskem obroču in prestavi ročici, platišče iz lahke litine ter nekaj prestižnih dodatkov. Športno naravnan avantgarde je od classic bogatejši za oblazinjenje sedežev v kombinaciji z usnjem, prav tako usnjenim volanom in prestavno ročico ter platišči iz lahke litine različnih dimenzij spredaj in zadaj. Tako elegance kot avantgarde sta od osnovnega classic dražja za dobrega pol milijona tolarjev, sicer pa je spisek dodatne opreme tradicionalno mercedesovsko dolg in tudi temu primerno drag.

Dva nova in en prenovljen pogonski agregat

Prenovljeni C je na voljo z desetimi bencinskimi ali turbodizelskimi CDI motorji. Novost predstavlja model C 230 kompressor, ki ga poganja prisilno polnjen 2,3-litrski bencinski šestvaljnik z močjo 192 KM. Prvič je v razredu C na voljo tudi osemvaljnik, C 55 AMG namreč poganja 5,5-litrski V8 motor z največjo močjo 367 KM. 2,2-litrski turbodizel je v C 220 CDI dobil drugo generacijo skupnega voda, tako da sedaj razvije 150 KM, 7 KM več kot prej. Na novo je uglašeno tudi podvozje, nov pa je tudi šeststopenjski ročni menjalnik, precej natančnejši od svojih predhodnikov.

Mercedes-benz razred C stane med 6,63 in 16,49 milijona tolarjev

Cenovno se prenovljeni razred C začne pri 6,63 milijona tolarjev, kolikor stane športni kupe C 180 kompressor, s 16,49 milijona tolarjev pa je najdražji karavanski C 55 AMG T. Slovenski uvoznik najbolj stavi na vstopna dva turbodizla, kjer cene za limuzinsko različico znašajo 7,26 milijona za C 200 CDI oziroma 7,93 milijona tolarjev za C 220 CDI. Športni kupe je z enakim motorjem za približno pol milijona tolarjev cenejši od limuzine, model T pa je dražji od nje za približno enak znesek.

Foto: Anže Jamnik