Premiera v Birminghamu

Aktualno

Renault bo maja prvič v svoji zgodovini premierno predstavil nov avtomobil na avtomobilskem salonu v Birminghamu. Gre za majhnega, a prostornega modusa, ki smo ga prvič videli marca v Ženevi. Začetek prodaje je napovedan za…

Renault bo maja prvič v svoji zgodovini premierno predstavil nov avtomobil na avtomobilskem salonu v Birminghamu. Gre za majhnega, a prostornega modusa, ki smo ga prvič videli marca v Ženevi. Začetek prodaje je napovedan za september.

Modus po velikosti sodi med clia in megana, na voljo pa bo izključno v petvratni kombilimuzinski izvedbi. Čeprav v dolžino meri le 3792 mm, je 172 mm višji in 70 mm širši in s tem precej prostornejši od clia. Med njegove posebnosti sodijo prilagodljivi žarometi, inovativno potiskani tekstilni materiali in vrata prljažnika, ki se odpirajo v dveh delih. V Birminghamu bo na ogled s tremi različnimi motorji, bencinskima 1.4 16V s 100 KM, 1.6 16V s 115 KM in dizelskim 1.5 dCi s 80 KM, ob začetku prodaje septembra pa se bosta pridružila še 1.2-litrski16V s 75 KM in 1.5 dCi s 65 KM.

Več o modusu


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine