Prenovljena paleta in cooper S zgoraj brez

Aktualno

Konec maja bo v Birminghamu predstavljen prenovljen mini. Celotna paleta je osvežena tako zunaj kot tudi v potniški kabini, prisilno polnjen pogonski agregat pa sedaj razvija še nekaj več moči. Nova je tudi različica mini…

Konec maja bo v Birminghamu predstavljen prenovljen mini. Celotna paleta je osvežena tako zunaj kot tudi v potniški kabini, prisilno polnjen pogonski agregat pa sedaj razvija še nekaj več moči. Nova je tudi različica mini cooper S convertible, ki se pridružuje ostalim kabrioletskim različicam.

Cooper S sedaj s 170 KM

Prva najpomembnejša novost je 1,6-litrski štirivaljnik, ki s pomočjo prisilnega polnjenja sedaj razvije največjo moč 170 KM (prej 163 KM) pri 6.000 vrtljajih in največji navor 220 Nm (prej 210 Nm) pri 4.000 vrtljajih na minuto. S tem motorjem cooper S od nič do sto kilometrov na uro pospeši v 7,2 sekunde (prej 7,4), največja hitrost pa znaša 222 kilometrov na uro (prej 217). V vseh modelih je nov tudi petstopenjski ročni menjalnik ‘Getrag’ z nanovo preračunanimi in predvsem krajšimi prestavnimi razmerji.

Mini cooper S convertible

Druga najpomembnejša novost je mini cooper S convertible, ki ga poganja enak motor in od nič do sto kilometrov na uro pospeši v 7,4 sekunde ter doseže največjo hitrost 216 kilometrov na uro. Streha se odpira in zapira s pomočjo elektrike, serijsko pa je avtomobil opremljen tudi s tipali za pomoč pri parkiranju in platišči iz lahke litine premera 16 palcev. Mini cooper S convertible je na voljo v desetih barvah karoserije.

Osvežena zunanjost in notranjost

Na zunaj se vsi miniji sedaj ponašajo z žarometi, pokritimi s kristalnim steklom ter bolj športno navzdol zavihanim sprednjim odbijačem. Spremenjen je tudi zadnji odbijač z drugače nameščeno lučjo za meglo, nekoliko drugačno podobo pa so dobile tudi zadnje luči. V potniški kabini je na voljo nekoliko več mest za drobnarije, inženirji so malenkostno dodelali ergonomijo in v prid boljši preglednosti namestili večje vzvratno ogledalo.