Novi kompaktni enoprostorec?

Aktualno

Septembra naj bi Honda na avtomobilskem salonu v Parizu predstavila kompaktnega enoprostorca, zamenjavo za slabo prodajan model stream. Neuradne fotografije so bile posnete v Veliki Britaniji, ko je avtomobil zavijal z avtoceste M4, ki vodi…

Septembra naj bi Honda na avtomobilskem salonu v Parizu predstavila kompaktnega enoprostorca, zamenjavo za slabo prodajan model stream. Neuradne fotografije so bile posnete v Veliki Britaniji, ko je avtomobil zavijal z avtoceste M4, ki vodi proti Hondini tovarni v Swindonu.

Novi Hondin enoprostorec naj bi imel razporeditev sedežev 3+3, se pravi podobno, kot fiat multipla. Avtomobil bo verjetno temeljil na prihodnji generaciji civica, vozne lastnosti pa znajo biti ene izmed najboljših v razredu. Sklicujoč se na vire naj bi prihajajočo hondo poganjala dva bencinska motorja, oba opremljena s prilagodljivim delovanjem ventilov VTEC. 1,6-litrski štirivaljnik s 110 KM je znan že iz civica, iz accorda pa 2,0-litrski bencinski motor s 155 KM. V kombinaciji s slednjim naj bi bil na voljo tudi šeststopenjski ročni ali petstopenjski avtomatski menjalnik, prav tako pa tudi ni izključena hibridna različica, s tehniko povzeto po civicu IMA. Na voljo naj bi bila tudi dva dizelska pogonska agregata. 1,7-litrski I-CTDi turbodizel s 110 KM (v civicu 100 KM) in popolnoma nov 2,0-litrski turbodizel, ki naj bi razvijal med 130 in 150 KM. Slednji bo po napovedih poganjal tudi novega CR-V, ki bo predstavljen v začetku prihodnjega leta.