Novi veliki poglavar

Aktualno, Novosti

Na avtomobilskem salonu v New Yorku je Chrysler pod svojo terensko blagovno znamko Jeep predstavil novega grand cherokeeja. Na ameriški trg bo iz ameriške tovarne zapeljal že letošnjo jesen, medtem ko bodo za ostale trge…

Na avtomobilskem salonu v New Yorku je Chrysler pod svojo terensko blagovno znamko Jeep predstavil novega grand cherokeeja. Na ameriški trg bo iz ameriške tovarne zapeljal že letošnjo jesen, medtem ko bodo za ostale trge na voljo v prvi četrtini leta 2005, avtomobile zanje pa bodo izdelovali v tovarni Magna Steyr v avstrijskem Grazu.

Tri možnosti štirikolesnega pogona

Tako kot do sedaj se novi jeep grand cherokee ponaša s tremi možnostmi štirikolesnega pogona. Quadra-trac I motorno moč na vsa štiri kolesa prenaša preko ene hitrosti, quadra-trac II preprečuje zdrs posameznih koles s pomočjo elektronike in omogoča elektronski vklop reduktorja vrtljajev, vrh ponudbe pa predstavlja quadra-drive II. Sistem je sedaj opremljen z elektronsko krmiljenimi zaporami diferencialov (ELSD), namesto mehanskih zapor pri prejšnji generaciji.

Trije bencinski motorji z močjo 210 do 325 KM

Motorno paleto sestavljajo trije bencinski pogonski agregati. 3,7-litrski V6 šestvaljnik z 210 KM in 319 Nm navora je zamenjal 4,0-litrski vrstni šestvaljnik, v ponudbi pa ostaja 4,7-litrski osemvaljni V8 motor z največjo močjo 230 KM in največjim navorom 393 Nm. Enak je tudi 5,7-litrski osemvaljni V8 pogonski agregat z močjo 325 KM in navorom 502 Nm, dodan pa mu je nov sistem HEMI, ki ob nizkih obremenitvah motorja zapre dovod goriva do polovice valjev in tako prihrani do 20 odstotkov goriva.

Izboljšane zmogljivosti na cesti in terenu

Menjalnik je v kombinaciji z vsemi tremi motorji petstopenjski avtomatski, inženirji pa so dodelali tudi sprednje in zadnje vzmetenje, kar govori v prid zmogljivostim na terenu. Spredaj se tako vzmeti ponašajo s 13 odstotkov daljšim hodom, k boljši vodljivosti na cesti pa pripomore dodelan volanski mehanizem, ki obenem z večjim zasukom koles omogoča tudi manjši obračalni krog, 11,3 m.