Odličen začetek nove kariere

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Dirkač David Rotar, ki letos že tretjo sezono dirka v kartingu v Italiji in kjer dosega zelo solidne rezultate, je minuli konec tedna obrnil nov list v svoji karieri – prvič je namreč nastopil v…

Dirkač David Rotar, ki letos že tretjo sezono dirka v kartingu v Italiji in kjer dosega zelo solidne rezultate, je minuli konec tedna obrnil nov list v svoji karieri – prvič je namreč nastopil v enosedem dirkalniku in sicer je sodelovala na dirki formule renault monza na stezi v Varanu pri Parmi. 15-letni David, ki je pred tem opravil vsega dve testiranji s tem dirkalnikom, je nastopil za italijansko moštvo Mascheroni Corse, ki ima sedež v Monzi, ter takoj dokazal svoj talent. Kvalifikacija se je lotil bolj previdno in je prvo dirko tako začel z enajstega mesta (od petnajstih dirkačev), katero pa je po drzni vožnji končal na solidnem sedmem mestu. Na drugi dirki se je David od prvega do zadnjega kroga boril s Federicom Tedeschinijem (ki je med drugi bolj izkušen dirkač v tem prvenstvu) in čeprav bi lahko vozil hitreje, mu ni uspelo prehiteti Italijana in je tako drugo dirko končal na odličnem petem mestu. Vsak konec tedna dirkači prvenstva formule renault monza odpeljejo dve ločeno točkovani dirki. »Zelo sem zadovoljen z začetkom, ker je bila to moja prva dirka v enosedem dirkalniku z menjalnikom, Do sedaj namreč še nikoli nisem dirkal z dirkalnikom ali gokartom, ki bi imel menjalnik in bi zahteval ročno prestavljanje. Glede ena vse to sem se ta konec tedna veliko naučil in se vedno bolje privajal dirkalnika, zato sem prepričan, da bom z vsako dirko boljši,« je bil po prvem dirkaškem koncu tedna v formuli renault monza zadovoljen David. Poleg prvenstva v kartingu v razredu ICA 100 namerava David v letošnji sezoni odpeljati še pet dirk formule renault monza. Naslednja dirka Davida Rotarja bo 18.4., ko bo v Ugentu (Italija) na sporedu tretja dirka karting prvenstva Open Masters, naslednja dirka v formuli renault monza (FRM) pa bo 9. maja v Magionu (Italija). Formula renault monza na kratko: Šasijo za dirkalnik izdeluje znana tovarna Tatuus, dirkalnik pa poganja 4-valjni bencinski motor z 1,6 litra delovne prostornine, ki zmore okoli 115 KM, ki poganja tudi reanult clio 1,6 16V. Najmanjša teža dirkalnika, pripravljenega za dirko (vključno z dirkačem) je 510 kilogramov, moč motorja pa se na stezo prenaša preko ročnega 5-stopenjskega sekvenčnega menjalnika.

Rezultati 1. dirke FRM, Varano, 4.4. (24. krogov)

1. A. BONETTI – TOMCAT RACING, 28’45.932, 2. F. PONTI – KIWI ESP, + 3,263, 3. M. CAPUANI – BVM Minardi, + 4,668, 7. D. ROTAR – MASCHERONI CORSE, + 24.693 ….

Rezultati 2. dirke FRM, Varano 4.4. (24. krogov)

1. A. BONETTI – TOMCAT RACING, 28’50.133, 2. M. HERCK – DYNAMIC ENGINEERING, +3.783, 3. D. D’ANTUONO – PSR MOTORSPORT, +10.683 ,4. F. TEDESCHINI – CIBIEMME TEAM, +21.493, 5. D. ROTAR – MASCHERONI CORSE, +21.697 …..

www.kmh.si