Dostavniški RS

Aktualno

Ford je že v preteklosti svoja dostavna vozila opremljal z zmogljivimi motorji, vzetimi iz hišnih športnikov. Prvi tak je bil transit supervan iz šestdesetih let, sledila sta mu supervan 2 in 3 ter nazadnje transit…

Ford je že v preteklosti svoja dostavna vozila opremljal z zmogljivimi motorji, vzetimi iz hišnih športnikov. Prvi tak je bil transit supervan iz šestdesetih let, sledila sta mu supervan 2 in 3 ter nazadnje transit WRT. Ford transit connect X-press je res manjši od svojih predhodnikov, a dodaja piko na i celotni paleti in poudarja vlogo moči in hitrosti v modernem poslovnem svetu.

Podvozje z elementi focusa RS

Ford transit connect X-press je narejen na osnovi uspešnega fordovega dostavnika, a obogaten z elementi podvozja focusa RS. Ravno zaradi tega je bila dodelava s strani inženirjev razmeroma enostavna, avtomobil pa je za 70 mm bližje tlom in obut v 18-palčna platišča iz lahke litine. Športno navdahnjena je tudi potniška kabina, ki je ojačena z dodatno varnostno celico.

215 KM in preko 200 kilometrov na uro

Pod motornim pokrovom se vrti s turbino podprt 2,0-litrski štirivaljnik z največjo močjo 215 KM pri 5.500 vrtljajih in največjim navorom 310 Nm pri 3.500 vrtljajih na minuto. To omogoča tako dodelanemu transitu connect doseči največjo hitrost 209 kilometrov na uro, številko sto na merilniku hitrosti pa kazalec doseže v manj kot sedmih sekundah.


Sorodne vsebine