Dvojna zmaga Fordu

Avtomobilizem, Šport, WRC

Zmaga, ki jo je Markko Martin dosegel na prvem Corona Rally Mexico je gotovo pripomogla, da je razočaranje iz Švedskešlo v pozabo. Tako se je Martin povzpel na čelo skupne točkovalne lestvice, kjer si z dvajsetimi osvojenimi točkami…

Zmaga, ki jo je Markko Martin dosegel na prvem Corona Rally Mexico je gotovo pripomogla, da je razočaranje iz Švedskešlo v pozabo. Tako se je Martin povzpel na čelo skupne točkovalne lestvice, kjer si z dvajsetimi osvojenimi točkami deli mesto s Sebastianom Loebom (ki je z dvemi zmagami še vedno na prvem mestu).

Markko Martin in Francois Duval sta prvi dan relija po Mehiki začela bolj zadržano ter ob koncu prvega dne držala šele peto in sedmo mesto. Vendar pa je še pred istekom dneva prvič udarilo pri ekipi Subaru. Zaradi pomoči gledalcev, ki so porinili posadko, s Petrom Solbergom za volanom, do kontrolne točke je sledila kazen, ki je do takrat vodilnega pahnila na trinajsto mesto. Brez pribitka, bi Solbeg zagotovi zmagal, saj je od skupaj petnajstih dobil kar devet hitrostnih preizkušenj in s tem pokazal, da bo nova Impreza v nadaljevanju sezone še hudo konkurenčen avtomobil. Po omenjeni kazni je vodstvo prevzel Loeb, ki pa je na 6. HP, po enem od skokov trdo pristal in poškodoval karter svoje Xsare. Zaradi puščanja olja je moral prenehati s tekmovanjem in po dveh zaporednih zmagah v točkovalno tabelo vpisal nulo. Pri Citroenu so verjetno pod vplivom Loebovega odstopa naredili še napako pri veteranu Carlosu Sainzu in mu na dirkalnik namestili napačen set gum. Tako je tudi Sainz začel izgubljati boj proti Martinu, ki je po sedmi HP že prevzel vodstvo, ki ga ni več izpustil. Sainz je bil v boju za zmago sicer še tesno za Estoncem, vendar pa naredil vozniško napako in spravil svojo Xsaro s ceste na bok, pri tem izgubil nekaj več kot minuto in odprl pot do drugega mesta Martinovemu moštvenemu kolegu Duvalu. Gronholm tokrat ni imel večjih možnosti za zmago, saj se je bolj kot z vožnjo in linijami moral ukvarjati s tehničnimi težavami njegovega Peugeota 307 in zobe pokazal šele proti koncu relija, ko je na zadnjih dveh HP dosegel najboljša časa. Na koncu sta dvojno zmago zabeležila oba Forda, tretje mesto je na koncu osvojil Carlos Sainz, Peter Solberg je do konca še ujel moštvenega kolega Mikka Hirvonena, ki je tako padel na peto mesto, šesti pa je bil Marcus Gronholm. Med konstruktorji je Ford z dvojno zmago prevzel vodstvo in ima tako sedaj pred Citroenom, ki je na drugem mestu, deset točk naskoka. Svetovno prvenstvo v reliju se sedaj seli v Novo Zelandijo, kjer bo od 16. do 18. aprila četrti reli letošnje sezone.

WRC v številkah

 

KONČNI VRSTNI RED RELIJA                

 

SKUPNO 

 

MOŠTVA

 

1. Markko Martin

10

1. Sebastian Loeb 

20

1. Ford

40

2. Francois Duval

  8

2. Markko Martin    

20

2. Citroen

30

3. Carlos Sainz

  6

3. Marcus Gronholm

16

3. Peugeot

21

4. Peter Solberg

  5

4. Francois Duval  

14

4. Subaru

19

5. Mikko Hirvonen

  4

5. Peter Solberg

13

5. Mitsubishi

  5

6. Marcus Gronholm

  3

6. Carlos Sainz

10

 

 

7. Jussi Valimaki

  2

 

 

 

 

8. Gilles Panizi

  1

 

 

 

 

km/h eMagazine