Znova rekorden

Aktualno, Saloni

14. marca so se uradno zaprla vrata Ženevskega salona, ki je bil tudi letos po številu obiskovalcev rekorden. Ogledalo si ga je natanko 729.629 obiskovalcev, kar je odstotek več, kot v lanski rekordni sezoni. Z…

14. marca so se uradno zaprla vrata Ženevskega salona, ki je bil tudi letos po številu obiskovalcev rekorden. Ogledalo si ga je natanko 729.629 obiskovalcev, kar je odstotek več, kot v lanski rekordni sezoni. Z obiskom so bili zadovoljni tudi razstavljalci.

Verjetno še pomembnejša prireditev bo prihodnje leto, ko Ženevski salon praznuje hkrati kar dva jubileja. Prvi je stota obletnica prve nacionalne avtomobilske razstave, drugi pa označuje 75. obletnico prvega mednarodnega avtomobilskega salona ob jezeru Lac Léman. Sicer pa so organizatorji za letošnjo prireditev napovedovali več kot 700.000 obiskovalcev, kar jim je že peto leto zapored tudi uspelo. Z odzivom so bili zadovoljni tudi razstavljalci, ki so skoraj brez izjeme zaznali večje zanimanje za novosti, ki so jih še bolj kot doslej predstavili na izjemno kreativne in barvite načine. Rdeča nit naslednje prireditve, ki bo trajala od 3. do 13. marca, je stoletnica avtomobilskega napredka, za priložnost pa pripravljajo posebno knjižno izdajo in priložnostne kovance.

Foto: Miloš Milač