V Evropo le 6,7 odstotka letne proizvodnje

Aktualno

Ford GT, ki je kot študija lani ob predstavitvi vzbudil veliko zanimanja, prihaja naslednje leto tudi v Evropo. Od 1.500 avtomobilov, ki jih bodo na leto izdelali v Fordovi tovarni v Michinganu, je stari celini…

Ford GT, ki je kot študija lani ob predstavitvi vzbudil veliko zanimanja, prihaja naslednje leto tudi v Evropo. Od 1.500 avtomobilov, ki jih bodo na leto izdelali v Fordovi tovarni v Michinganu, je stari celini namenjenih le 101 avtomobilov letnika 2005, kar je enako število, kot v šestdesetih letih v Angliji izdelanega predhodnika GT40.

 GT bo še močnejši, kot so sprva obljubljali. Poganjal ga bo 5.4-litrski prisilno polnjeni DOHC V8 agregat s 550 KM/404 kW in 678 Nm največjega navora. Dodatnih petdeset konjskih sil zadošča, da ima aluminijasti motor več kot 100 KM na liter prostornine, ena konjska sila je torej odgovorna le za 2,7 kg skupne teže. Zmogljivosti so zaradi tega naravnost brutalne: ford GT do stotnije kilometrov na uro pospeši v 3,3 s, končna hitrost pa se ustavi šele pri 320 km/h. Predserijski primerek so na dražbi v kraju Pebble Beach v Kaliforniji prodali lani za 557.500 ameriških zelencev, izkupiček je šel za dobrodelne namene, končna cena pa bo seveda nižja.