Benellijeva eksplozivna mešanica

Aktualno, Novosti

Pred nedavnim se je tudi v razredu naked začela razplamtevati bitka za najmočnejši oziroma najlažji motocikel, sprožil pa jo je Ducati s svojim monsterjem S4R. Vanjo se vpleta vse več znamk motociklov, trenutno pa je…

Pred nedavnim se je tudi v razredu naked začela razplamtevati bitka za najmočnejši oziroma najlažji motocikel, sprožil pa jo je Ducati s svojim monsterjem S4R. Vanjo se vpleta vse več znamk motociklov, trenutno pa je najbolj vroča novost benelli TNT, v osnovi izzivalno slečen tornado.

Ekstravagantni streetfighter

Oblikovno je novi Benellijev streetfighter, TNT, trenutno eden izmed najprivlačnejših motociklov in oblikovno še pogumnejši kot na primer MV agusta brutale. Zaznamujejo ga ostre in odločne linije, srep pogled sprednje maske na cesto, zelo ozek sedež in značilno minimalističen oklep, ki brez sramu razgalja sestavne dele motocikla, vse od pogonskega agregata, okvirja ali hladilnika. Kot piko na i pa TNT omogoča še odstranitev sopotnikovega sedeža in tako pogledu odstre še dobršen del zajetne izpušne cevi. Na vsaki strani je nameščena ena luč s po devetimi LED diodami, sprednji žaromet pa je sestavljen iz šestih luči. Armaturna plošča je ostala enaka kot pri tornadu.

Nova družina pogonskih agregatov

Za brutalno pospeševaje že z nizkih vrtljajev, veliko navora in gladko podajanje moči tudi pri počasni vožnji, so Benellijevi inženirji podaljšali hod batov trivaljnega pogonskega agregata iz tornada. Sedaj meri 62 mm namesto 49,2 mm, medtem ko je njihov premer z 88 mm ostal nespremenjen, tako da je delovna prostornina narasla na 1.131 kubičnih centimetrov. Spremenili so tudi odmične gredi, dovod zraka in še nekaj malenkosti, zaradi vseh sprememb pa pogonski agregat predstavlja prvega člana nove družine Benellijevih motorjev. Največjo moč 137 KM razvije pri 9.250 vrtljajih, medtem ko je 117 Nm navora na voljo pri 6.750 vrtljajih na minuto. Med drugim je tudi sklopka dobila še eno ploščico in jih ima tako skupaj 11, manjša pa je tudi napetost vzmeti, kar pomeni mehkejšo ročico.

Trden in oblikovno privlačen okvir

Okvir ima pri naked motociklih poleg trdnostnih zahtev tudi estetsko vlogo. Pri TNT je pogonski agregat pod kotom 15 stopinj privit v inovativen okvir, sestavljen iz mehansko spojenih jeklenih cevi in aluminijastih zlitin. Ne enak način je narejena tudi zadnja nihajna roka, skoznjo poteka pogonska veriga, za blaženje pa skrbi enojen amortizer. Spredaj so nameščene upside down teleskopske vilice Marzocchi premera 50 mm, razporeditev teže 199 kg na sprednje in zadnje kolo pa je 47 oziroma 53 odstotkov. Zavore so iz Brembove zlate serije z dvema plavajočima zavornima diskoma premera 320 mm spredaj in enim zavornim diskom premera 240 mm zadaj. Platišča je prav tako prispeval Brembo, nanje pa so nataknjene pnevmatike premera 120/70-17 spredaj in 190/50-17 zadaj.