Zdaj gre zares!

Avtomobilizem, Šport, WRC

Med včerajšnjo spektakulareno otvoritvijo prvega Corona Rally Mexico je bilo prisotnih veliko emocij. Ceremonija je potekala v pravem tradicionalnem mehiškem duhu pred 13.000 glavo množico ljubiteljev tega športa. Mariachi glasba je spremljala tradicionalne mehiške plesalce,…

Med včerajšnjo spektakulareno otvoritvijo prvega Corona Rally Mexico je bilo prisotnih veliko emocij. Ceremonija je potekala v pravem tradicionalnem mehiškem duhu pred 13.000 glavo množico ljubiteljev tega športa. Mariachi glasba je spremljala tradicionalne mehiške plesalce, ko se je na pot do »parc ferme«-ja podalo 54 prijavljenih posadk, iz 25 različnih držav. Svetovni prvak Peter Solberg je še dodatno podžgal množice privržencev ko se je zapeljal s štartne rampe, napol viseč skozi okno svoje popolnoma nove Subaru Impreze WRC 2004.

Vsi prisotne je nekoliko osvežil rahel dež, v moštvih pa povzročil nekaj nemira pred samo dirko. Prve hitrostne preizkušnje bodo potekale visoko med gorami in predhodno suhe ceste so zaradi padavin zagotovo spremenile karakteristike oprijema. Prva HP relija po mehiki je napovedana v petek ob 10.33 po lokalnem času, kar po naše pomeni glede na sedem urni časovni zamik 17.33 popoldan.