Varčno v prihodnost

Aktualno

Hyundai je predstavil novega športnega terenca tudi s pogonom na gorivne celice, ki za gorivo uporabljajo vodik. Avtomobil bodo začeli preizkušati v Združenih državah konec letošnjega leta, po zaslugi aluminijaste karoserije pa ima podobno razmerje…

Hyundai je predstavil novega športnega terenca tudi s pogonom na gorivne celice, ki za gorivo uporabljajo vodik. Avtomobil bodo začeli preizkušati v Združenih državah konec letošnjega leta, po zaslugi aluminijaste karoserije pa ima podobno razmerje med zmogljivostjo in težo kot običajni lahki terenci.

Tucsona FCEV so razvijali hkrati z običajnimi modeli, gnani z bencinskimi in dizelskimi motorji, za Hyundai pa to pomeni velik korak naprej pri prizadevanju za čistejše okolje. Ker takšne pogonske sklope razvijajo praktično vse večje avtomobilske tovarne, lahko z veliko verjetnostjo trdimo, da je poleg hibridne omenjena pogonska tehnologija med najbolj obetavnimi. Tucson lahko z enim polnjenjem, ki znaša 152 litrov vodika, prevozi 300 km, preveč težav pa mu ne povzročajo niti temperature pod lediščem. Najvišja hitrost znaša 150 km/h.