Ferrariju prva vrsta!

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Tradicija se v Melboureu spet nadaljuje in kot ponavadi je na kvalifikacijskem treningu prvo štartno vrsto zasedlo le eno moštvo. Ferrariju po nizu uspešnih sezon še vedno ni zmanjkalo sape, saj so bile sobotne kvalifikacije…

Tradicija se v Melboureu spet nadaljuje in kot ponavadi je na kvalifikacijskem treningu prvo štartno vrsto zasedlo le eno moštvo. Ferrariju po nizu uspešnih sezon še vedno ni zmanjkalo sape, saj so bile sobotne kvalifikacije v znamenju rdečih.

Michael Schumacher in Rubens Barrichelo sta pometla s konkurenco. M. Schumacher je drugi kvalifikacijski krog odpeljal s časom 1:24.408, Brazilec pa je zaostajal le za pičle 0.074 sekunde in potrdil Ferrarijevo dobro formo. “V moštvu imamo glede novega avtomobila zelo dobre občutke”, je po kvalifikacijskem treningu povedal Schumacher “Prepričan sem, da težki zagotovo časi še pridejo, saj statistika pravi, da smo bili v Australiji vedno močni, sem pa pred prvo dirko z avtomobilom zelo zadovoljen”.

S tretje štartne pozicije bo na prvi dirki sezone s BMW Williamsom štartal Juan – Pablo Montoya, družbo v drugu štartni vrsti pa mu bo delal Jenson Buton s svojo BAR Hondo. »Dirkalnik je bil danes precej boljši«, je bil zadovoljen Montoya »Že tradicionalno je Williams iz treninga v trenig boljši in hitrejši. Postaja boljši in boljši. Presenečen sem bil s časom po prvem kvalifikacijskem treningu, vendar pa sem na drugem zapeljal v hitro šikano v drugem sektorju proge nekoliko pregrobo in prehitro in zato v izhodu iz ovinka podkrmaril dirkalnik, kar se je na koncu poznalo na času«. V tretjo vrsto sta se prebila Fernando Alonso z Renaultom in domačin Mark Webber v Jaguarju, ki ima tako možnosti za dobro uvrstitev pred domačim občinstvom. Za dodatno veselje v moštvu BAR je poskrbel japonec Takuma Sato in svoj dirkalnik postavil na sedmo štartno mesto, razloga za veselje pa ni imel Schumacher mlajši, ki s osmim časom na kvalifikacijah nikakor ne more biti zadovoljen. Tudi pri McLarnu ni razloga za veselje. Pričakovanja so bila pred prvo diko v moštvo zastavljena nekoliko višje, kot je deseti čas Kimija Raikkonena in šele dvanajsti čas Davida Coultharda. z devetega mesta bo v nedeljo štartal Jenson Button, med oba McLarna pa se je vrinil Sauberjev voznik Felipe Massa. Sedaj je že jasno da s Toyotinimi optimističnimi sanjami o dvojnih točkah ne bo nič, saj se bo Christiano da Matta zelo dobro pognati z trinajstega štartnega mesta da bo osvojil vsaj ene. S štirinajstega mesta bo v Sauberju štartal Giancarlo Fisichella, le petnajsti in šestanjsti čas pa sta dosegla Jordanova dirkača Nick Hedfeld in novinec Giorgio Pantano. Pri Minardiju so imeli spet težave. Gianmaria Bruni bo štartal iz začelja, saj zaradi tehnične okvare ni mogel odpeljati kvalifikacijskega treninga Zsolt Baumgartner pa bo štartal le mesto pred moštvenim kolegom. Zadnjo vrsto pa si delita Christian Klein z Jaguarjem in Olivier Panis. Prvi je v kvalifikacijskem krogu zletel s steze, drugemu pa je odpovedala elektronika pedala za plin. Kvalifikacijski trening ja za nami, še vedno pa bo treba počakati na dirko da se stvari postavijo na svoje mesto, da bomo vedeli kdo je kdo v letošnji sezoni Formule 1. Vsi navdušenci pa si navijte budilke, da ne boste prespali prve dirke Formule 1 v sezoni 2004, saj se preno v živo začne že ob 3.30 zjutraj.