Bo prinesel preobrat?

Aktualno, Novosti

Po tridesetih letih in 700.000 prodanih vozil se na prizorišče vrača deseta generacija mitsubishijevega lancerja, ki je na voljo v limuzinski in karavanski izvedbi. Kot del projekta »tournaraund« (preobrat), ki naj bi znova utrdil blagovno…

Po tridesetih letih in 700.000 prodanih vozil se na prizorišče vrača deseta generacija mitsubishijevega lancerja, ki je na voljo v limuzinski in karavanski izvedbi. Kot del projekta »tournaraund« (preobrat), ki naj bi znova utrdil blagovno znamko na evropskem trgu, bo novi lancer poleg prihajajočih colta in grandisa igral pomembno vlogo.

Lancer, ki sodi v segment C in ga pri Mitsubishiju ne obravnavajo kot nadomestilo za ostarelo carismo, bo na voljo z dvema bencinskima motorjema. 1.6-litrski zmore 98 KM, 2.0-litrski 136 KM, zaenkrat pa pri Mitsubishiju ne načrtujejo dizelske različice. Cena lancerja z 1.6-litrskim štirivaljnikom in osnovno opremo comfort, ki med drugim zajema ABS, EBD, sprednji varnostni blazini, centralno zaklepanje, mehansko klimatsko napravo in električni pomik stekel, znaša 3.520.000 SIT. Lancer karavan s petimi vrati se lahko pohvali s prostorno notranjostjo (medosje meri 2630 mm), možna pa je tudi kombinacija s paketom opreme sport, ki zajema nižje vzmetenje, 16-palčna aluminijasta platišča, usnjenim volanom in športnimi sedeži. Za športnega karavana je potrebno odšteti 4.324.000 SIT, medtem ko je osnovna cena za dobrih sto tisočakov višja od limuzinske. Podjetje AC-Konim d.o.o., generalni zastopnik za vozila Mitsubishi na slovenskem trgu načrtuje letos prodajo 70 lancerjev s približno polovično porazdelitvijo med obe karoserijski različici.