Streha gre stran, motor ostane

Aktualno, Novosti

Italijanska delavnica superšportnih avtomobilov bo ob Ženevskem jezeru radovedni javnosti predstavila serijsko zrelega murciélaga barchetto, ki smo ga kot študijo videli že v Detroitu. S tem Lamborghini nadaljuje tradicijo kabrioletov z dvanajstimi valji iz bolonjske…

Italijanska delavnica superšportnih avtomobilov bo ob Ženevskem jezeru radovedni javnosti predstavila serijsko zrelega murciélaga barchetto, ki smo ga kot študijo videli že v Detroitu. S tem Lamborghini nadaljuje tradicijo kabrioletov z dvanajstimi valji iz bolonjske Sant´Agate.

Barchetta se razlikuje po spremenjenih naslonjalih za glavo in seveda po strehi, ki jo ni. Pod lahko karoserijo, deloma iz ogljikovih vlaken, rohni znani 6.2-litrski dvanajstvaljnik, ki razvije 580 KM in 650 Nm navora. Visoke vrednosti so vzrok še dvema – murciélago barchetta doseže celih 330 km/h, do stotih km/h pa pospeši v 3,8 s. Na cestah jo lahko pričakujemo v drugi polovici leta, vendar le v dvesto primerkih na leto, kupce pa bo olajšala za četrt milijona evrov.