Prestiž se seli tudi med majhne enoprostorce

Aktualno, Novosti

Za tiste, ki se nočejo odreči prednostim enoprostorske zasnove, hkrati pa želijo dobršno mero prestiža, so pri Lancii pripravili avtomobil z zvenečim imenom musa. Elegantna lancia temelji na fiatu idei, sledi oblikovnim linijam manjšega ypsilona,…

Za tiste, ki se nočejo odreči prednostim enoprostorske zasnove, hkrati pa želijo dobršno mero prestiža, so pri Lancii pripravili avtomobil z zvenečim imenom musa. Elegantna lancia temelji na fiatu idei, sledi oblikovnim linijam manjšega ypsilona, v razred pa prinaša zvrhano mero stila in svežine.

Pri Lancii ustvarjajo avtomobile, ki izžarevajo italijanski »flair«, torej način življenja, ki je hkrati prefinjen in samozavesten. Stilistično dodelana musa zapolnjuje še eno nišo, kjer so ostali konkurenti nekoliko bolj ljudski, med njimi najdemo opel merivo, sorodno fiat ideo, hondo jazz in mazdo2. Optično se naslanja predvsem na ypsilona, predvsem spredaj, kjer kraljujejo diamantni žarometi in nezgrešljiva kromirana maska s hišnim znakom. Musa je z žlahtnimi materiali, kot so usnje in alcantara ter bogato opremo, med katero najdemo tudi vrhunski avdio sistem in samodejni menjalnik, prav tako modna tudi v notranjosti. Tako kot pri fiatu idei je ta zelo prilagodljiva, sorodstvo med obema pa se kaže tudi pri motorni izbiri, ki zajema dva turbodizla: 1.9-litrskega s 100 KM in 1.3-litrskega s 70 KM ter 1.4-litrski bencinski motor s 95 KM. Musa bo na ceste zapeljala jeseni z nekoliko višjo ceno v primerjavi s fiatom.