Mala športnica se vrača

Aktualno, Novosti

Kmalu bo rojena nova predstavnica Fordove športne družine Sports Technologies ali na kratko ST. Gre za kompaktno fiesto, ki jo bo poganjal zmogljivi 2.0-litrski bencinski duratec ST agregat s 150 KM. Ford se s tem…

Kmalu bo rojena nova predstavnica Fordove športne družine Sports Technologies ali na kratko ST. Gre za kompaktno fiesto, ki jo bo poganjal zmogljivi 2.0-litrski bencinski duratec ST agregat s 150 KM. Ford se s tem vrača v čase originalne fieste XR2i, ki je pred leti navduševala ljubitelje športne vožnje.

Fiesta ST bo prva izmed prihajajočih različic ST, ki bo označena brez številke (primer sedanjega načina: mondeo ST 220). Oblikovno se razlikuje po športnem prednjem in zadnjem odbijaču, bočnih pragovih in podrobnostih, kot so kljuke in ogledala v barvi karoserije ter 17-palčnih aluminijastih platiščih. Zaradi zmogljivega motorja je bilo potrebno modificirati tudi podvozje, ki je pričakovano bolj čvrsto. Znotraj seveda ne gre brez športnih školjkastih sedežev iz črnega usnja in živo rdečega blaga, usnjenega športnega volana in prestavne ročice ter aluminijastih pedalov. Fiesto ST znotraj krasi še nekaj podrobnosti, kot so drugačna ročica ročne zavore in kljuke na vratih. S fiesto ST Ford cilja predvsem na mlade dinamične kupce, ki želijo uživati v športni vožnji, hkrati pa ne želijo posegati po dražjih avtomobilih. Začetek prodaje je napovedan za konec letošnjega leta.