Čisti dizel za vectro in signuma

Aktualno

Pri Oplu so pri modelih vectra in signum razširili paleto motorjev z novo generacijo 1.9-litrskega turbodizla DCTI, ki je na voljo v dveh različicah, obe pa sta serijsko opremljeni s filtrom sajastih delcev. Prodaja je…

Pri Oplu so pri modelih vectra in signum razširili paleto motorjev z novo generacijo 1.9-litrskega turbodizla DCTI, ki je na voljo v dveh različicah, obe pa sta serijsko opremljeni s filtrom sajastih delcev. Prodaja je napovedana za april.

Šibkejša različica zmore 120 KM in razvije 280 Nm največjega navora, zmogljivejša pa 150 KM in 315 Nm. Oba motorja sta konstrukcijsko identična, imata štirivalje s 1.910 kubičnimi centimetri prostornine in turbinski polnilnik z variabilno geometrijo, hladilnik vstopnega zraka in sistem visokotlačnega vbrizga po skupnem vodu najnovejše generacije, ki deluje s pritiski do 1.600 barov. Razlika med njima je v tem, da ima šibkejši dva, močnejši pa štiri ventile na valj. Filter sajastih delcev iz silicijevega karbida ne potrebuje vzdrževanja, saj elektronika periodično poskrbi za primeren dvig temperature na 600 stopinj celzija, ob čemer akumulirane saje preprosto zgorijo.