Izlet v naravo

Aktualno, Novosti

Pri Citroenu so najavili prihod nove različice priljubljenega malčka, ki bo namenejen predvsem tistim, ki prosti čas radi preživljajo v naravi in zato potrebujejo nekoliko robustnejše vozilo. C3 XTR obdajajo plastične obrobe, na strehi s…

Pri Citroenu so najavili prihod nove različice priljubljenega malčka, ki bo namenejen predvsem tistim, ki prosti čas radi preživljajo v naravi in zato potrebujejo nekoliko robustnejše vozilo. C3 XTR obdajajo plastične obrobe, na strehi s panoramskim oknom so nameščeni uporabni strešni nosilci, avtomobil pa ponuja tudi druge praktične dobrote.

C3 XTR predvsem z zunanjostjo izraža svoje poslanstvo. Maska motorja je v črni barvi, meglenke obdaja aluminij, z boka pa so najbolj očitne obrobe na blatnikih, ki varujejo pred nezaželjenimi poškodbami. Modularne strešne nosilce z nosilnostjo 60 kg lahko namestimo tudi prečno, kar nam omogoča prevažanje daljših rekvizitov, kot so na primer kolesa ali smuči. Robustnost se nadaljuje v notranjosti svetle potniške kabine s sedeži, ki so oblečeni v neobčutljive materiale. Prtljažnik v osnovi meri 279 l z možnostjo povečanja na 1155 l ob podrti zadnji klopi, opremljen pa je s sistemom moduboard, ki prtljažnik razdeli na manjše uporabne dele. Na krovu C3 XTR najdemo še nekaj uporabnih domislic, kot so letalske mizice na naslonjalih sprednjih sedežev, 12-voltna vtičnica zadaj, dodatno nazaj obrnjeno ogledalce za nadzor nad dogajanjem na zadnji klopi in daljinsko zaklepanje zadnjih vrat za zaščito otrok. Malčka bodo poganjali tako bencinski, kot dizelski motorji s 16V, prodaja pa naj bi stekla spomladi.


Sorodne vsebine