Vseslovenska akcija ozaveščanja udeležencev v cestnem prometu

Aktualno

MMS d.o.o., Proreklam-Europlakat, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije in Studio Marketing J. Walter Thompson so skupaj pripravil vseslovensko akcijo ozaveščanja udeležencev v cestnem prometu “Pozor, sveče!” Akcija bo trajala en…

MMS d.o.o., Proreklam-Europlakat, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije in Studio Marketing J. Walter Thompson so skupaj pripravil vseslovensko akcijo ozaveščanja udeležencev v cestnem prometu “Pozor, sveče!” Akcija bo trajala en mesec, in sicer od 16. februarja do 15. marca 2004, že v prvih dneh pa je bilo opaziti pozitiven odziv javnosti.

Po statističnih podatkih se je v Sloveniji lani 40 odstotkov nesreč s smrtnim izidom zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, po ocenah policije pa je bil lani za 82 nesreč z najhujšim izidom od skupaj 242 mrtvih kriv alkohol. Poleg tega policisti ob kontroli prometa ugotavljajo, da le 83 odstotkov voznikov uporablja varnostni pas (cilj je doseči 95-odstotno pripenjanje z varnostnim pasom), potniki na zadnjih sedežih pa le v 36 odstotkih primerov. Akcija je tako osredotočena na tri najbolj pereče probleme, sporočila na skupaj 79 gigant (jumbo) plakatih po vsej Sloveniji pa so še dodatno podkrepljena s prižganimi svečami in šopkom rož pod oziroma ob plakatih.

Po končani akciji nameravajo z delom nadaljevati in k sodelovanju pridobiti še več slovenskih podjetij. Tržna cena prvega vala celotnega projekta bi po ocenah znaša med 8 in 10 milijoni tolarjev, vendar so dejanski stroški nižji. Tako je na primer podjetje Proreklam-Europlakat za en mesec ponudilo brezplačen oglasni prostor, Studio Marketing J. Walter Thompson se je odpovedal zaslužku, podjetje MMS d.o.o. pa je pokrilo stroške tiskanja plakatov. Po besedah Bogdana Žvanuta iz MMS d.o.o., slovenskega uvoznika za vozila mazda, so se za sodelovanje v projektu odločili tudi zato, ker so njihovi avtomobili na crash testih, kjer se meri poškodbe pešcev v primeru trka, med najvarnejšimi nasploh.


Sorodne vsebine